Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
1 жовтня 2018 року 12:57

Відкритий урок футболу - свято спорту та здоров’я

 28 вересня на стадіоні „Ювілейний“  відбулось спортивне дитяче свято – Всеукраїнський фестиваль ,,Відкриті уроки футболу“, в якому взяли участь діти-переселенці, діти учасників АТО, діти сироти та діти соціально-незахищених верств населення.

Стартував проект під егідою Федерації футболу України, Всеукраїнської Фундації ,,Захист прав дітей“ в партнерстві з Міністерством освіти і науки України та Національною поліцією України в рамках всеукраїнського проекту на фестивалі чемпіонів, який проводиться за принципом ,,футбол для всіх“.

Давні греки говорили: хочеш бути гарним – бігай, хочеш бути здоровим – стрибай, хочеш бути розумним – грай у футбол. Головна мета проекту - залучити  школярів до занять спортом, здорового способу життя, отримання задоволення від гри незважаючи на рівень здібностей дитини, профілактика та подолання дитячої злочинності і конфліктів та забезпечення рівного доступу молоді до футболу.

Право підняти Державний прапор України надано дитині загиблого земляка учасника антитерористичної операції Дмитру Аранчію, сину учасника антитерористичної операції Євгену Кішенчуку та внутрішньо переміщеній дитині з зони АТО Олександру Скрябіну.

Привітати учасників свята та побажати спортивних успіхів завітав міський голова Олексій Рябоконь. Він  закликав дітей активніше займатися фізичною культурою та спортом, бути прихильниками рухливого способу життя, що є головною запорукою здоров’я та сили.

 З вітальним словом до юних спортсменів звернувся заслужений тренер України, багаторічний керманич полтавської „Ворскли“ Віктор Пожечевський.

 Після урочистої частини святкового заходу розпочалися найрізноманітніші спортивні заняття. Спочатку діти прийняли участь у веселій танцювальній розминці, де кожен намагався підскочити вище, зреагувати швидше й посміхатися ширше. Потім учасники розділили футбольне поле на дванадцять окремих секторів та разом із волонтерами, в ролі яких виступили  не лише вчителі фізичного виховання та тренери, а й представники міліції, відпрацьовували вправи, проводили конкурси та інші цікаві форми заходів за принципом ,,футбол для всіх“. Цього дня переможених не було, адже діти не змагалися, а показували свої здібності.

 Свято пройшло весело та активно. Всі присутні отримали незабутні враження та піднесений настрій. А для декого, можливо, воно послугувало справжнім стартом на шляху до спортивного олімпу.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua