Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
1 жовтня 2018 року 10:58

Із засіданні комісії з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи

28 вересня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи. Частина питань порядку денного стосувалася контролю за виконанням сесійних рішень та рекомендацій попередніх засідань комісії.

Зокрема, розглянуто питання щодо використання коштів на послуги з відлову безпритульних собак комунальним підприємством „Каштан“. Виконавцеві рекомендовано в стислі терміни заключити угоду зі спеціалізованим підприємством, яке займається відловом та стерилізацією безпритульних тварин, та до кінця жовтня освоїти кошти в сумі 66 тис.грн, передбачені Програмою благоустрою Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади на 2018 рік.

Також членів комісії цікавило питання, чи звільнено від будівельного сміття перекриття основного корпусу Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4, де 2016 року проводився капітальний ремонт даху. За інформацією начальника відділу управління комунальною власністю Тараса Ільченка, ці роботи заплановано провести під час осінніх канікул. Членів комісії буде проінформовано про виконання робіт на засіданні в листопаді цього року.

Крім того, начальник відділу містобудування, архітектури та ЖКГ Марина Зергані доповіла про виконання календарного плану відділу щодо розроблення проектно-кошторисних документацій протягом 3 кварталу. Повідомила, що за цей час було надано супровід проектам „Реконструкція мережі водовідведення в м. Пирятин Полтавської області“,  „Капітальний ремонт  ДНЗ „Ромашка“ по вул.Коцюбинського, 35 в м.Пирятин Полтавської області“,  „Капітальний ремонт  ДНЗ „Сонечко“ по вул.Полтавська, 9 в м.Пирятин Полтавської області“, „Реконструкція підвального приміщення в Пирятинському ліцеї, що знаходиться за адресою: вул.Визволення, 2а в м.Пирятин Полтавської області“ та інших. Через те, що проектувальні організації допускають порушення термінів, частина проектів перебуває на стадії розробки. Проте в цілому зазначений план виконано на 80 відсотків.

Начальник відділу управління комунальною власністю Тарас Ільченко повідомив, що на даний час на шести обєктах міської ради тривають роботи з будівництва та капітального ремонту. На завершальному етапі ремонт спортзалу та будівництво каналізаційно-насосної станції Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4, а також ремонт харчоблоку  ДНЗ Сонечко“. Тривають роботи з облаштування шатрової покрівлі Опорного закладу Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6, виконано 30% робіт від запланованого обсягу з утеплення ДНЗ „Сонечко“. Днями активізувалася робота з будівництва спортивного майданчика зі штучним покриттям біля Пирятинського ліцею.  До кінця року планується завершити облаштування внутрішнього туалету у Філії Пирятинського ліцею

Наступним питанням комісія розглянула звернення Пирятинської районної ради про надання дозволу на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок по вул.Соборна, 43 та вул.Ярмаркова, 41, де розміщені будівлі колишньої художньої школи та школи № 3, відповідно. Оскільки ці будівлі розташовані на території міста, є спільною власністю територіальних громад району, у якій частка міської громади перевищує 50%, комісія прийняла рішення про направлення листа Пирятинській районній раді щодо передачі  зазначених будівель у власність Пирятинської ОТГ відповідно до чинного законодавства.

У зв’язку зі змінами в законодавстві рекомендовано розробити і затвердити нові Правила благоустрою території Пирятинської міської ОТГ, прискорити розробку і затвердження Статуту Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади, внести зміни до Регламенту Пирятинської міської ради.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua