Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
31 травня 2018 року 11:21

Полтавщина лідирує в Україні за кількістю проектів міжмуніципальної співпраці

Полтавщина – перша в Україні за кількістю проектів міжмуніципального співробітництва. Про це йшлося ІІ-му Полтавському регіональному форумі міжмуніципального співробітництва, що відбувся 30 травня у Полтавській облдержадміністрації.

У його роботі взяли участь голова представники влади, народні депутати України Андрій Река і Юрій Бублик, начальник відділу з питань територіальної організації влади Департаменту з питань місцевого самоврядування та територіальної організації влади Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лілія Попова, керівник Проекту „Реформа управління на сході України“, що виконується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, Тарас Журавель. Фахівці галузі, очільники райдержадміністрацій і райрад, міських, селищних і сільських рад області, голови об’єднаних територіальних громад, які впроваджують проекти міжмуніципального співробітництва. Пирятинську міську ОТГ представляли міський голова Олексій Рябоконь та керуюча справами виконкому міської ради Лариса Кочур.

Ділилися досвідом, обговорювали перспективи розвитку.

Голова підкомітету з питань регіональної політики, місцевих бюджетів та комунальної власності Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Андрій Река розповів, що на кожному засіданні Комітету йдеться про Полтавщину.

Лілія Попова поінформувала учасників форуму про поступ реформи децентралізації в державі.

Для одержання інфраструктурної субвенції 27 об’єднаних територіальних громад краю підготували проекти, подали до Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій ОДА, отримали висновки й готові захищати їх у Мінрегіоні. Очільниця Департаменту, Інна Іщенко, підкреслила 13 проектів, які підтримуються Державним фондом регіонального розвитку, реалізують уже до кінця 2018 року.

Учасники форуму також дискутували стосовно перспектив реалізації проектів місцевого розвитку на засадах міжмуніципального співробітництва.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua