Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
25 травня 2018 року 09:52

Навчальний практикум „Зміцнення міжмуніципального співробітництва для посилення спроможності та розвитку громад“

Упродовж двох днів 23-24 травня в Дніпрі відбувався навчальний практикум „Зміцнення міжмуніципального співробітництва для посилення спроможності та розвитку громад“, організований в рамках національної програми обмінів для об’єднаних громад та п’ятирічного проекту Глобал Комьюнітіз (Global Communities) „Децентралізація приносить кращі результати та ефективність“ (DOBRE), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Пирятинську міську об’єднану територіальну громаду серед представників 12 інших громад з усієї України презентував начальник відділу муніципальних ініціатив та інвестицій управління економіки міської ради Олександр Новіков.

У форматі круглого столу обговорювались питання активізації громад у розвитку міжмуніципального співробітництва, розповсюдження та тиражування кращого досвіду розвитку такої форми співпраці громад, налагодження сталих горизонтальних комунікацій між громадами, посилення спроможності органів місцевого самоврядування в процесі реалізації стратегій розвитку, впровадження ефективних та інноваційних підходів до проектів міжмуніципальної співпраці на місцевому рівні.

Учасники І етапу навчального туру DOBRE ознайомилися з практичними аспектами функціонування об’єднаних громад, шляхами вирішення тих чи інших проблем та побачили, як завдяки децентралізації змінюється життя людей на краще. Наступні етапи програми відбудуться в кінці травня та на початку червня в Івано-Франківську та Миколаєві.

Мета DOBRE, за словами Наталії Ключник, консультанта програми, – створити можливості зростання та розквіту об’єднаних громад і, водночас, мотивувати та бути моделями для інших громад, які працюють над об’єднанням.

В процесі обміну інформацією, досвідом і думками, налагодженням нових зв’язків та знайомств учасники заходу відзначили актуальність та практичну користь семінару, а головне – отримали підтримку та впевненість у тому, що вони йдуть вірним шляхом, а здобуті знання і навики будуть використані у майбутніх цікавих  ідеях та спільних проектах.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua