Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
30 травня 2018 року 11:02

Організація надання адміністративних послуг в Пирятинській ОТГ

29 травня, в конференц-залі Пирятинського ліцею, в рамках  реалізації проекту „Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні“ (ПУЛЬС), завдяки підтримці Асоціації міст України та USAID, відбувся семінар-практикум на тему „Організація надання адміністративних послуг в громаді. Створення і організація діяльності Центру надання адміністративних послуг“ для міських, сільських та селищних голів об’єднаних територіальних громад Полтавщини.

Присутніх привітав голова Полтавського регіонального відділення Асоціації міст України Сергій Соломаха та виконавчий директор Галина Безносик. Окрім керівників громад у семінарі взяли участь фахівці з надання адміністративних послуг з ОТГ області.

Міський голова Олексій Рябоконь презентував досвід Пирятинської міської ради щодо створення Центру надання адміністративних послуг в нашій громаді. Керуюча справами виконкому міської ради Лариса Кочур ознайомила із організаційною структурою ЦНАПу, його функціями та переліком адміністративних і муніципальних послуг. Окремо зупинилася на практиці використання електронних сервісів: електронного документообігу, електронної черги, створення веб-порталу як єдиного інформаційного простору. Також розповіла про впровадження Програми ЦНАП-SMART-QUALITY-SERVICE (Реєстр територіальної громади), розробником якої є компанія Реноме-Смарт. На практиці вона допомагає пришвидшити видачу довідок жителям громади. До прикладу, нині послуга надання довідки про склад сім’ї займає близько 2 хвилин за умови, що запитувач послуги вже є в базі Реєстру територіальної громади.

В рамках семінару-практикуму гості ознайомилися з новими електронними сервісами, що сприяють відкритості та прозорості в роботі міської ради, а мешканцям громади дозволяють в режимі он-лайн записатися на прийом до керівництва міської ради, подати петицію, записатися в чергу до дитячого садка, перейти на сайт e-data.gov.ua та ознайомитися з відкритими даними бюджету ОТГ тощо.

Енергоменеджер Руслан Биков презентував веб-сервіс „Енергосервіс: облік, контроль та економія“, показавши на прикладах важливість заходів з енергозбереження в об’єктах комунальної власності Пирятинської міської ОТГ.

Оскільки семінар-практикум відбувався в Пирятинському ліцеї, гості мали можливість відвідати Центр розвитку дитини „Долоньки“, секцію ДЮСШ з греко-римської боротьби та сумо, а також басейн.

На завершення навчального візиту представники об’єднаних громад області відвідали Пирятинський ЦНАП та на власні очі переконалися, що адміністративні послуги тут надаються якісно та швидко. Гості змогли поставити питання безпосередньо адміністраторам ЦНАПу та отримали детальні роз’яснення від керівника-адміністратора Центру надання адміністративних послуг Людмили Коваль.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua