Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
17 травня 2018 року 18:38

Працюємо над проектами регуляторних актів

17 травня відбулося засідання Ради підприємців, в якому взяв участь виконувач обов’язків міського голови Ігор Шикеринець. Було розглянуто проекти рішень сесії міської ради про місцеві податки і збори на 2019 рік та аналізи регуляторного впливу. Начальники відділу економічного аналізу та розвитку управління економіки виконкому міської ради Наталія Троян та відділу із земельних та екологічних питань виконкому міської ради Євгеній Стадник презентували проекти рішень про місцеві податки на 2019 рік. Найбільшу дискусію між підприємцями викликали рекомендовані ставки єдиного податку для платників другої групи.

Відповідно до пункту 293.2 статті 293 Податкового кодексу України фіксовані ставки єдиного податку встановлюються: для першої групи платників єдиного податку - у межах до 10 відсотків розміру прожиткового мінімуму; для другої групи платників єдиного податку - у межах до 20 відсотків розміру мінімальної заробітної плати.

З метою пошуку додаткових надходжень до бюджету об’єднаної територіальної громади спеціалістами відділу економічного аналізу та розвитку управління економіки виконкому міської ради здійснили моніторинг ставок єдиного податку у сусідніх містах та районах і виявили, що у більшості з них застосовані ставки для платників єдиного податку першої групи від 8 до 10 відсотків, для платників другої групи від 15 до 20 відсотків. У Пирятинській міській ОТГ діють ставки єдиного податку від 5 до 10 відсотків, тому у проекті рішення запропоновано для платників другої групи встановити ставки єдиного податку у розмірі 15 відсотків. При мінімальній заробітній платі 3723 грн., у грошовому еквіваленті це становить 558,45 грн. на місяць. Хочемо зауважити, що відповідно до статті 297 Податкового кодексу України платники єдиного податку звільняються від сплати податку на прибуток підприємств, податку на додану вартість та земельного податку.

Підприємці в свою чергу запропонували ставки не змінювати і повідомили, що після обговорення із колегами, направлять до міської ради свої зауваження та пропозиції.

Процес обговорення місцевих податків і зборів на 2019 рік триватиме протягом місяця. Усі письмові зауваження та пропозиції, що надійдуть до міської ради за цей період, будуть розглядатися під час засідань постійних депутатських комісій.

Остаточне рішення депутати приймуть під час сесії міської ради, що відбудеться в кінці червня поточного року.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua