Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
16 травня 2018 року 19:47

Із засідання постійної комісії з питань освіти, молоді, культури, фізичної культури, охорони здоров’я та соціального захисту

15 травня відбулось засідання постійної комісії міської ради з питань освіти, молоді, культури, фізичної культури, охорони здоров’я та соціального захисту. Розглядали питання про внесення змін до Програми соціального захисту населення на 2018 рік. У зв’язку з тяжкими травмами, які отримала 9-річна дівчинка Литвиненко А.О. внаслідок ДТП, що сталася 11 травня цього року, та за рекомендацією постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту, зв'язку та сфери послуг до Програми запропоновано внести пункт про надання матеріальної допомоги на лікування громадянам, постраждалим внаслідок дорожньо-транспортної пригоди. Члени комісії погодили суму допомоги Литвиненко А.О. в розмірі 100 тис. грн., а також напрацювали декілька варіантів перерахунку цих коштів. Як пояснила заступник міського голови Раїса Андрейщук, розмір матеріальної допомоги обговорювався зі спеціалістами – лікарями Пирятинської ЦРЛ та обласної лікарні, де зараз перебуває пацієнтка. Окрім того, депутати погодили винести на розгляд сесії проект звернення депутатського корпусу міської ради до Полтавської обласної ради щодо включення Литвиненко А., постраждалої внаслідок ДТП, до пільгової черги на протезування суглобів позачергово.

Окрім того, під час засідання голова постійної комісії ініціював розгляд питання про позицію членів комісії стосовно обставин ДТП, що сталася в Пирятині 11 травня цього року. Він зазначив, що поведінка окремих депутатів в обговоренні цієї ДТП є непорядною. Адже, несправедливо і непорядно звинувачувати в тому, що сталося виключно міського голову. Звісно є винні, які не виконали поставлені депутатами завдання. Але спекулювати життям і здоров’я дитини, зводити особисті стосунки, користуючись цією подією, грати на почуттях рідних дитини та жителів нашого міста, розпалюючи негатив – неприпустимо. Тому члени комісії вирішили рекомендувати колегам дотримуватись етики поведінки, не допускати просування власних політичних інтересів у роботі комісій, а постійній комісії міської ради з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та ЗМІ винести свої висновки з даного питання. Також під час розгляду другого питання порядку денного члени комісії вирішили рекомендувати освітнім закладам систематично проводити заходи з упередження нещасних випадків на дорогах, а керівництву міської ради – посилити контроль за виконанням прийнятих рішень.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua