Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
14 травня 2018 року 15:44

Із засідання постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту, зв'язку та сфери послуг

14 травня відбулось засідання постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту, зв'язку та сфери послуг. Підставою для скликання комісії стало звернення керівника Центру допомоги учасникам АТО Едуарда Скрипки щодо термінового розгляду питання про причини ДТП, що трапилася 11 травня поточного року, і в якій постраждала 9-річна учениця однієї з міських шкіл. На думку Е.Скрипки однією з причин цієї ДТП є невиконання рішення сесії міської ради від 23.12.2016 № 332 щодо встановлення на проїжджій частині вулиць міста засобів примусового обмеження руху транспорту, так званих „лежачих поліцейських“. Голова постійної комісії Олексій Хоменко нагадав, що петиція про встановлення на автодорогах міста „лежачих поліцейських“ не лише була підтримана рішенням сесії, для її виконання було створено робочу комісію з питань безпеки дорожнього руху, яка напрацювала перелік місць встановлення засобів обмеження швидкості. Але вони так і не були встановленні.

Заступник міського голови Максим Варава пояснив, що зміни до Програми розвитку дорожнього руху та його безпеки в Пирятинській міській об’єднаній територіальній громаді на 2017-2019 роки в частині реалізації петиції, були внесені рішенням сесії 4 квітня поточного року. Відповідно до них встановлення лежачих поліцейських передбачено біля пішохідних переходів по вулиці Європейській (поблизу магазину „Хвилинка“ та школи №4), по вулиці Визволення (поблизу Пирятинського ліцею), по вулиці Гагаріна (поблизу школи №6), по вулиці Зоряній (поблизу школи №1) та по вулиці Соборній (поблизу школи №4). Максим Варава також зауважив, що комісія з безпеки дорожнього руху тривалий час визначалась із типом лежачих поліцейських. Зрештою було погоджено встановлювати асфальтобетонні, адже вони більш зносостійкі. Роботи з встановлення лежачих поліцейських заплановані після завершення поточного та капітального ремонту дорожнього покриття проїжджих частин цих вулиць. В результаті обговорення члени комісії рекомендували заступнику міського голови Максиму Вараві забезпечити встановлення „лежачих поліцейських“ по вулицях Визволення, Гагаріна, Зоряна та Соборна протягом 7 календарних днів, а по вулиці Європейська – через два тижні, після завершення капітального ремонту дорожнього покриття.

В процесі обговорення також підтримали пропозицію рекомендувати відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства виконкому міської ради включити до Програми розвитку дорожнього руху та його безпеки в Пирятинській міській об’єднаній територіальній громаді на 2017-2019 роки заходи щодо встановлення на пішохідних переходах регульованих світлофорів. КП „Каштан“ рекомендували в термін до 18 травня промоніторити ситуацію з дорожніми знаками на вулицях міста та забезпечити їх належну видимість.

Також депутати рекомендували постійній комісії міської ради з питань  планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва розглянути питання  виділення коштів на лікування дитини, яка постраждала внаслідок ДТП 11 травня 2018 року в Пирятині, через внесення змін до Програми соціального захисту населення.

Окрім того, під час засідання депутати прийняли рішення винести на розгляд комісії з безпеки дорожнього руху питання про обмеження швидкості руху автотранспорту на відрізку вулиці Європейська від ПАТ „Укртелеком“ до пам’ятника В.Ремеслу.

Також рекомендували комісії з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та ЗМІ розглянути питання про преміювання міського голови та про невиконання рішень сесій посадовими особами Пирятинської міської ради.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua