Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
9 травня 2018 року 14:01

В Пирятині відзначили День перемоги

9 травня в Пирятині відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років.

Розпочалися заходи з покладання квітів до місць поховання загиблих і жертв війни. Міський горлова Олексій Рябоконь разом з учнями Опорного закладу Пирятинської загальноосвітньої школи №6 відвідали меморіал розстріляним у Пироговій леваді, вшанували хвилиною мовчання жертв нацистів та поклали до підніжжя пам’ятника квіти.

Продовжилися урочистості святковою ходою колективів підприємств, установ і організацій міста, які під прапорами рушили від районного Будинку культури до Майдану Незалежності. Очолювали колону розрахунок військової техніки та екіпажі з ветеранами – учасниками бойових дій у Другій світовій війні.

Під час урочистого мітингу, що відбувся на Майдані Незалежності, до присутніх з привітальним словом звернулися міський голова Олексій Рябоконь, голова райдержадміністрації Олег Куча, голова районної ради Сергій Пазюк, голова районної організації ветеранів Богдан Дубецький, військовий комісар Пирятинського району Олександр Грицун. У виконанні учнів міських шкіл пролунала літературно-музична композиція „Війна“, а вихованці Центру дитячої та юнацької творчості представили тематичну театралізовану постановку. В рамках урочистого мітингу відбулась також і традиційна легкоатлетична естафета, перемогу в якій у загальнокомандному заліку усіх вікових груп отримали команди учнів Опорного закладу Пирятинської загальноосвітньої школи №6.

Завершився мітинг урочистим покладанням квітів до стели Меморіалу Слави та Вічного вогню і урочистим маршем ветеранів військової служби, воїнів-інтернаціоналістів, учасників АТО, військовослужбовців райвійськкомату та військової частини, працівників поліції та рятувальників.

Учасники мітингу також змогли оглянути тематичну виставку, представлену Пирятинським краєзнавчим музеєм, та насолодитися виступом хору „Ветеран“.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua