Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
7 травня 2018 року 20:32

Міський голова звітував про свою роботу у 2017 році

7 травня в Центрі дитячої та юнацької творчості міський голова Олексій Рябоконь звітував перед громадою Пирятина про свою роботу у 2017 році. Звіт став підсумком виконання завдань і цілей, визначених під час такої ж зустрічі минулоріч.

Олексій Рябоконь детально розповів про здійснення у звітному періоді повноважень, наданих йому відповідно до статті 42 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні“. У виступі йшлося про роботу ради та виконавчого комітету, участь Пирятинської міської ОТГ у міжнародних проектах та грантах, реалізації реформи децентралізації, проектів міжмуніципального співробітництва. Гарним результатом стало й те, що за відносно короткий термін Пирятинський ЦНАП продемонстрував якісну й ефективну роботу та став платформою з обміну досвідом Асоціації ОТГ. Важливим кроком до відкритості влади є  й затвердження Бюджетного регламенту та використання бюджетних коштів є для проведення закупівель через систему ПРОЗОРРО. У 2017 році Пирятинською міською радою через систему електронних торгів було проведено 223 закупки. З них 172 звіти про укладені договори, 7 переговорних процедур, 19 допорогових закупівель та 25 закупівель за процедурою відкритих торгів. Загальна економія бюджетних коштів за 2017 рік склала 2,69 млн. грн.

Відповідно до плану соціально-економічного розвитку Пирятинської міської ОТГ у 2017 році реалізовано 43 місцеві програми на загальну суму 21 396,9 тис.грн.

Належним чином забезпечено і розвиток гуманітарної сфери громади. Завершено процес створення опорних закладів та їх філій і запроваджено фінансову автономію шкіл міста.

Фінансування видатків на соціальну сферу в порівнянні з 2016 роком збільшилося майже вдвічі, а в порівнянні з 2015 – в 13 разів.

Відповідно до чинного законодавства ОТГ отримали повноваження у сфері надання первинної медичної допомоги. У зв’язку з тим, що впродовж 2016-2017 років районною радою так і не передано приміщення для надання медичних послуг, Пирятинська ОТГ не має можливості надавати ці послуги власними силами. Проте у 2017 році повноваження в цій галузі продовжували реалізовуватися у сільській місцевості та фінансувалися відповідні програми.

З метою реалізації державної політики в сфері містобудування виконавчим комітетом було проведено роботу із коригування історико-архітектурного опорного плану та Генерального плану міста Пирятин. У звітному році продовжувалася реалізація програм ремонту асфальтобетонного покриття та облаштування вуличного освітлення вулиць міста, значно покращено матеріально-технічне забезпечення комунальних підприємств „Каштан“, „Пирятинський міський водоканал“ та Пирятинські госпрозрахункові очисні споруди.

Важливим напрямком в діяльності ОТГ є обмін досвідом та участь в  Асоціаціях:  Асоціації малих міст України, Асоціації міст України, Полтавській обласній Асоціації органів місцевого самоврядування. Олексій Рябоконь був одним із трьох ініціаторів та засновників Асоціації об’єднаних територіальних громад, яка вже об’єднала 135 ОТГ з усіх 24-х регіонів України. Основним напрямком її роботи є напрацювання пропозицій щодо вдосконалення законодавства і практичних інструментів для об’єднаних громад.

Під час зустрічі з громадою визначено і основні напрямки роботи у 2018 році.

Учасники зустрічі поставили міському голові ряд запитань, на які отримали вичерпні відповіді.

„Звітний рік став другим роком роботи у форматі об’єднаної територіальної громади. Маючи певний досвід, набутий у 2016 році, Пирятинська міська рада продовжувала активно працювати над  впровадженням реформи з децентралізації. Для мене, як для голови об’єднаної громади, для керівника, основними були, є і будуть такі принципи врядування як: відповідальність перед громадою, довіра пирятинців до міської влади, забезпечення законності, відкритості й  прозорості в прийнятті рішень та організація конструктивного діалогу з громадськістю“, - зазначив Олексій Рябоконь.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua