Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
2 травня 2018 року 16:22

Громадські слухання з питань підвищення тарифів на послуги з вивезення твердих побутових відходів

4 травня 2018 року, о 17:00, у приміщенні Центру дитячої та юнацької творчості, відбудуться громадські слухання щодо встановлення тарифів        КП „Каштан“ на перевезення та захоронення твердих побутових відходів.

Питання перегляду тарифів на житлово-комунальні послуги є досить непростим, оскільки по своїй суті є як економічним, так і соціально-спрямованим. Процес підвищення тарифів зачіпає інтереси не лише пересічних громадян, але й галузеве підприємство.

Згідно із вимогами законодавства виконавці/виробники послуг здійснюють розрахунки економічно обгрунтованих витрат на виробництво (надання) тих послуг і подають їх органам, уповноваженим здійснювати встановлення тарифів, зокрема виконавчому комітету міської ради.

За підсумками 2017 року КП „Каштан“ отримано збитки (близько 100 тис.грн.) від надання послуг з вивезення твердих побутових відходів, що призводить до об?єктивної необхідності підвищення тарифів.

Варто зазначити, що вартість послуг підприємства  не підвищувалась з 2014 року. Проте за цей час значно зросли складові тарифу: ціни на матеріально-технічні ресурси та пальне, рівень мінімальної заробітної плати.  Таким чином, діючі тарифи з вивезення твердих побутових відходів вже не можуть виконувати свого економічного призначення і повертати підприємству кошти, витрачені на виробництво цих послуг.

Чинне законодавство України передбачає, що тарифи на житлово-комунальні послуги встановлюються в розмірі економічно обгрунтованих витрат на їх виробництво (надання). Пакет документів, поданих КП „Каштан“, із коригування розрахунків тарифів на перевезення та захоронення ТПВ попередньо розглянуто на засіданні комісії по здійсненню контролю за додержанням правил при нарахуванні тарифів на житлово-комунальні послуги. За висновками комісії подані розрахунки визнані в цілому економічно-обгрунтованими (окрім вартості послуг для населення, які рекомендовано знизити на 15 % - з 83,0 грн. до 69,96 грн.).

Встановлення тарифів на рівні, що відшкодовує фактичні витрати,  дасть можливість КП „Каштан“ якісно та ефективно надавати послуги, своєчасно здійснювати оплату за енергоносії, виплачувати заробітну плату працівникам, сплачувати податки та обов’язкові платежі до бюджету.

Запрошуємо пирятинців взяти участь у громадських слуханнях!

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua