Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
29 грудня 2017 року 13:58

Пропозицію щодо скасування рішень тридцять другої сесії Пирятинської міської ради відхилено

28 грудня відбулася тридцять третя позачергова сесія Пирятинської міської ради. Її проведення ініціювала група депутатів міської ради. У своєму депутатському зверненні вони зазначили, що, на їхню думку, на останній сесії міської ради два рішення були прийняті з порушеннями і пропонували скасувати їх на позачерговому пленарному засіданні ради. Ці рішення стосуються створення в межах Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади ще двох опорних закладів – Пирятинського ліцею з філією, якою має стати Пирятинська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів № 1, та Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4.

На засіданні Погоджувальної ради, яке відбулося напередодні сесії, 27 грудня, і куди були запрошені депутати, що ініціювали її скликання, а також на пленарному засіданні 28 грудня присутнім було надано аргументоване роз’яснення, що при прийнятті зазначених рішень не було допущено жодного порушення законності.

Разом з тим було визнано, що з педагогічним колективом і батьками дітей, які навчаються у першій школі, була проведена недостатня інформаційно-роз’яснювальна робота, що й викликало певні хвилювання у частини батьків і педагогів. На зустрічі з ними заступник міського голови з питань діяльності виконкому міської ради Раїса Андрейщук принесла свої вибачення. Крім того, наголосила, що законодавством не передбачено проведення громадських слухань при утворенні опорного закладу з філією.

В ході обговорення міський голова Олексій Рябоконь підкреслив, що набуття першою школою статусу філії опорного закладу відкриває для неї гарні перспективи: можливість отримання субвенції з державного бюджету на розвиток опорного закладу і, відповідно, покращення фінансового та матеріально-технічного забезпечення, запровадження новітніх форм і методів організації навчально-виховного процесу, посилення психологічної роботи з дітьми.

Наскільки переконливими були аргументи, показало голосування: 8 депутатів-ініціаторів скасування рішень попередньої сесії проголосували „за“,  7 депутатів та міський голова  - „проти“, 1 депутат „утримався“. Двоє депутатів залишили пленарне засідання до початку голосування. Таким чином, рішення тридцять другої сесії міської ради щодо створення опорних закладів і філії Пирятинського ліцею залишилися в силі.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua