Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
23 грудня 2017 року 18:36

Прийнято бюджет міської об’єднаної територіальної громади на 2018 рік

22 грудня відбулася тридцять друга сесія Пирятинської міської ради. Її проведенню передувала напружена робота депутатів у постійних комісіях.

Так, у середу, 20 грудня, з 10 ранку до 21 вечора, в Центрі громадського діалогу практично безперервно тривали засідання постійних комісій. Попередньо планувалося, що протягом дня депутати розглянуть усі питання та узгодять проекти рішень, які виносяться на пленарне засідання. Однак, складність окремих питань, зокрема, запровадження нових форм розрахунків з комунальним підприємством „Каштан“ у сфері благоустрою, створення опорних шкіл в межах Пирятинської об’єднаної територіальної громади, забезпечення харчуванням учнів закладів загальної середньої освіти, призвела до необхідності продовжити обговорення наступного дня. У четвер, 21 грудня, пройшли засідання освітянської, житлово-комунальної та бюджетної комісій. А проект бюджету на наступний рік був остаточно узгоджений на третьому засіданні бюджетної комісії, яке відбулося за годину до сесії. Ретельно обговорювалася кожна позиція, напрацьовувалися пропозиції щодо раціонального використання бюджетних коштів та задоволення потреб жителів об’єднаної громади.

На пленарному засіданні міська рада затвердила низку цільових програм на 2018 рік, ухвалила План соціально-економічного розвитку Пирятинської міської об’єднаної теритріальної громади та бюджет міської об’єднаної територіальної громади на 2018 рік.

Планується, що у 2018 році міська рада і комунальне підприємство „Каштан“ перейдуть на нову форму розрахунків у сфері благоустрою. Кошти з бюджету міської ОТГ будуть виділятися не на утримання служби благоустрою, а на оплату послуг згідно з актами виконаних робіт. Перший квартал 2018 року визначено перехідним. Протягом цього періоду буде розроблено та здійснено низку заходів, які забезпечать перехід на якісно новий рівень надання послуг з благоустрою жителям об’єднаної громади.

На наступній сесії міської ради, орієнтовно у січні 2018 року, планується затвердження Генерального плану міста Пирятин. На черзі – виготовлення генеральних планів розвитку та планів зонування сіл, які входять до складу об’єднаної громади, розробка документації з нормативної грошової оцінки земель м.Пирятин та населених пунктів Пирятинської ОТГ. Ці заходи передбачені Планом соціально-економічного розвитку та Програмою діяльності Пирятинської міської ради на 2018 рік.

Рішенням сесії внесено зміни до складу освітнього округу в межах Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади. Крім Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6, яка раніше отримала статус опорного закладу, опорними школами визначено Пирятинський ліцей та Пирятинську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів № 4. Пирятинську загальноосвітню школу І-ІІ ступенів № 1 визначено філією Пирятинського ліцею. З першого січня 2018 року опорні навчальні заклади набувають фінансової самостійності.

Вартість харчування учнів навчальних закладів з 1 січня 2018 року збільшується до 12 гривень. Безкоштовно харчуватимуться учні 1-11 класів пільгових категорій. Учні 1-4 класів, які не відносяться до пільгових категорій, харчуватимуться за кошти бюджету та батьківської плати: частка батьківської плати становитиме 2 гривні з 12. Учні 5-11 класів, крім дітей пільгових категорій, харчуватимуться за кошти батьків. На забезпечення харчуванням учнів закладів середньої освіти в бюджеті міської ОТГ на 2018 рік передбачено понад два мільйони гривень.

Додамо, що у зв’язку із збільшенням вартості гарячих обідів планується посилити вимоги до їх якості. Крім того, у планах міської ради – створення комунального підприємства, яке б забезпечило дітей, що навчаються у закладах середньої освіти, повноцінним, якісним харчуванням.

Також у 2018 році Пирятинська міська рада планує здійснити певні кроки щодо виконання повноважень у галузі охорони здоров’я та створення комунального закладу первинної медичної допомоги. Це питання неодноразово порушувалося на засіданнях постійних комісій та виконавчого комітету міської ради в період підготовки до сесії при обговорення проектів рішень.

Зазначимо, що на тридцять другій сесії була запроваджена електронна система голосування „Рада Голос“, а хід сесії транслювався в онлайн режимі у мережі інтернет. Таким чином, Пирятинська міська рада здійснила вагомі кроки для забезпечення принципів прозорості та відкритості у своїй діяльності.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua