Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
20 грудня 2017 року 08:32

Навчальний візит до Польщі

З 09 по 16 грудня 2017 року виконуюча обов"язки начальника відділу освіти Анна Тристан взяла участь у навчальній поїздці до Польщі  в складі делегації працівників освіти та представників ОТГ Полтавської області. Візит організований за сприяння міжнародних організацій ULEAD з Європою, Solidarity Fund PL Kyiv та SALAR/ SKL international/ Support to Decentralization in Ukraine Project. 

Протягом тижня учасники делегації знайомились з управлінням освітою Польщі на місцевому рівні. Варто зазначити, що освіта Польщі наразі також реформується, але учасників цікавив стан освіти за підсумками реформи 2007 року. Освітяни відвідали обласне управління освіти, регіональний центр розвитку освіти та психолого - педагогічну консультацію міста Ополе. В місті Корфантув зустрілися з бургомістром паном Янушем, який презентував процес змін у шкільній мережі за останні 10 років,  поділився досвідом комунікації з батьками та педагогами під час оптимізації закладів освіти. Учасники делегації відвідали  міську початкову школу Корфантува,  сільський навчальний комплекс (школа плюс садок) в селі Твардава, непублічну школу (тобто таку, яка заснована не органами місцевого самоврядування, а громадською організацією) в селі Дитмарув, навчальний комлекс спеціальних шкіл для дітей з інвалідністю в місті Крапковіце, виправно - терапевтичний комплекс для молоді в місті Олава. Вразили учаників делегації місце публічної бібліотеки в освіті та розвитку культури громади міста Гоголін, освітньо - культурна пропозиція Крапковіцького будинку культури та регіонального музею міста Глогувек. 
Вражені результатами реформ в освіті Польщі, учасники делегації переконались, що  і освіта України на правильному шляху, головне, щоб кожен був готовий мінятися.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua