Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
19 грудня 2017 року 13:58

Безпечна ялинка!!!

Пирятинський РС ГУ ДСНС України

у Полтавській області попереджає!!!

Безпечна ялинка!!!

Незабаром Новорічні та Різдвяні свята, що принесуть до кожного будинку радість і надію, зміни на краще в житті.
Пожежній безпеці ялинки варто приділити особливу увагу. Адже Новий рік – це свічки, хлопавки й вогні, а ялинки, на жаль, дуже добре горять. Причому штучні, при цьому, ще й виділяють отруйні речовини, швидко плавляться й «розтікаються», а виходить, ліквідувати загоряння буде сутужніше.

При виборі штучної ялинки безпечніше віддати перевагу моделям, що мають протипожежну пропитку (ця інформація вказується на упаковці). Варто дотримуватись й правил електробезпеки. Для прикраси ялинки не можна використовувати несправні й не сертифіковані електроприлади. Діти не повинні мати доступ до контролерів (блоків керування роботою електрогірлянди ялинки), проводів і розеток. Щоб ялинка не могла перекинутися й поранити дитину, вона повинна бути правильно зібрана й надійно встановлена, а іграшки рівномірно на ній розподілені. Збирати штучну ялинку потрібно відповідно до інструкції, і в процесі установки ялинки, не рекомендується підпускати до неї дітей. У кімнаті, де стоїть ялинка, малята повинні перебувати тільки під доглядом дорослих. Для дитячої безпеки ялинку краще прикрасити легкими іграшками, які не б’ються – бантами, шишками, кулями зі склопластику й тому подібне.

Під час проведення новорічних свят:
1.      Ялинка встановлюється на стійкій основі, в приміщенні, яке має не менше двох самостійних виходів. Її не слід встановлювати в проходах, біля виходів, на шляхах евакуації.
2.      Гілки повинні бути не ближче одного метра від стіни і портьєр.
3.      Електричну ілюмінацію повинен монтувати спеціаліст-електрик згідно з правилами обладнання електроустановок.
4.      Якщо ялинкове освітлення іскрить, блимають лампочки, нагріваються проводи, його необхідно відключити. Застосування свічок для освітлення ялинки не допускається.
5.      При влаштуванні ялинки, яка обертається, електропривод слід помістити в металевий кожух, який виключає попадання всередину сторонніх речей.
6.      Застосування вати, тканин для прикрашання ялинок і виготовлення карнавальних костюмів допускається після того, як вони будуть просочені вогнезахисною сумішшю. Не можна застосовувати паперові гірлянди, целулоїдні та подібні до них легкозаймисті іграшки. Не можна одягати дітей у костюми з легкозаймистих матеріалів.
7.      Місце встановлення ялинки необхідно забезпечити засобами пожежогасіння: не менш як двома вогнегасниками, двома відрами з водою, а також покривалом.
8.      Доступ до приміщення, де встановлено телефон, повинен бути вільним, а телефонний апарат забезпечений табличкою із зазначенням номеру виклику пожежної охорони – 101.
 

Пам’ятайте, що тільки при дотриманні цих правил Ви зможете подарувати безпечне свято собі та людям, що Вас оточують.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua