Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
15 грудня 2017 року 17:24

„Взаємодія громад: можливості, виклики, технології“

Нещодавно в Полтавському юридичному інституті Харківського національного університету „Юридична академія України імені Ярослава Мудрого“ відбувся Міжрегіональний форум „Взаємодія громад: можливості, виклики, технології“, в якому взяли участь міський голова Олексій Рябоконь і його заступники Ігор Шикеринець та Раїса Андрейщук.

Під час форуму доктор наук з державного управління, професор, радник Голови Комітету Верховної Ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування В’ячеслав Толкованов розповів про розвиток співробітництва територіальних громад, спираючись на досвід України та Полтавщини. Зокрема, часто в приклад ставив Пирятинську ОТГ як таку, що активно впроваджує нові підходи управління.

Також було розглянуто досвід Федеративної Республіки Німеччини у розвитку співробітництва територіальних громад, який представив міжнародний експерт Проекту GIZ „Реформа управління на сході України“ Штефан Дрегер.

Не менш змістовними були доповіді керівника проекту DESPRO в Україні Оксани Гарнець щодо результатів та перспектив роботи проекту DESPRO у сфері надання публічних послуг та підвищення потенціалу місцевого самоврядування; головного експерта з питань міжвідомчої співпраці і місцевого економічного розвитку проекту „Партнерство для розвитку міст“ (ПРОМІС) Олега Войтовича про методологію та стандарти залучення і супроводу інвесторів.

У другій половині дня учасники форуму працювали на дискусійних панелях: „Інноваційні технології для розвитку органів місцевого самоврядування“ та „Ефективні інструменти соціально-економічного розвитку об’єднаних територіальних громад“.

Форум організовано Полтавською обласною асоціацією органів місцевого самоврядування та Полтавською обласною радою за сприяння Міністерства регіонального розвитку та житлово-комунального господарства України, проекту Німецького Товариства Міжнародного співробітництва (GIZ) „Реформа управління на сході України“, Швейцарсько-Українського проекту DЕSPRO „Підтримка децентралізації в Україні“, проекту міжнародної технічної допомоги „Партнерство для розвитку міст“ (Проект ПРОМІС), Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку „U-LEAD з Європою“, відокремленого підрозділу установи „Центр розвитку місцевого самоврядування“ у Полтавській області.

У заході взяли участь: керівники Полтавської області, народні депутати України, представники органів місцевого самоврядування ряду областей України, компаній-інвесторів, громадських організацій та об’єднань, керівники та експерти міжнародних проектів та програм місцевого розвитку.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua