Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
14 грудня 2017 року 17:02

Семінар-навчання щодо впровадження системи енергетичного моніторингу на об’єктах комунальної власності

13 грудня 2017 року в приміщенні Центру громадського діалогу, під головуванням заступника міського голови Варави Максима було проведено семінар-навчання за участі керівників та завгоспів бюджетних установ щодо впровадження системи енергетичного моніторингу на об’єктах комунальної власності.

Перед присутніми виступили головний спеціаліст відділу управління комунальною власністю Руслан Биков та представник компанії ЕСКО Україна Романець Олександр.

В процесі роботи було висвітлено, що впровадження системи енергетичного моніторингу є ключовим моментом у функціонуванні динамічної системи енергоменеджменту в громаді. Це лише перші кроки на шляху до енергоефективності та енергозбереження, в  першу чергу через раціонального використання енергоресурсів, що дає можливість заощаджувати кошти бюджету громади.

Наступні кроки – це термомодернізація будівель бюджетних устав, що подовжить їх термін експлуатації. На прикладах було продемонстровано кращі практики впровадження системи енерогменеджменту в інших громадах, як Європи, так і України.

Романець Олександр провів навчання щодо роботи програмного забезпечення автоматизованої системи енргомоніторингу (АСЕМ), яка представлена в рамках Угоди про надання грантової підтримки у реалізації проекту „Запровадження енергоменеджменту та енергомоніторингу в системі бюджетних закладів Пирятинської міської ради Полтавської області“, що виконується проектом „Реформа в сфері енергоефективності України“, який реалізується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за підтримки Програми „U-LEAD з Європою“ та фінансується Європейським Союзом і його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

В даному заході також взяли участь начальник відділу управління комунальною власністю Ільченко Тарас, староста села Олександрівка Тарасовський Іван, депутати міської ради: Йощенко Владислав та Крицький Микола.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua