Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
5 грудня 2017 року 11:06

Пирятинський міський голова взяв участь у Загальних зборах Асоціації ОТГ

3 грудня у Києві відбулися Загальні збори Асоціації об’єднаних територіальних громад. У зібранні взяли участь уповноважені представники 90 зі 115 громад-членів Асоціації з усіх регіонів України. Серед них Пирятинський міський голова, заступник голови Асоціації Олексій Рябоконь.

Спочатку керівництво Асоціації розповіло про діяльність та основну мету об’єднання. Презентувало Стратегію розвитку Асоціації об’єднаних територіальних громад – 2022. Мова йшла про основні напрями: представлення та любіювання інтеречів ОТГ, сприяння гармонійному розвитку ОТГ, розбудова інституційного потенціалу Асоціації ОТГ.

Далі учасники засідання працювали в групах, в одній із них Олексій Рябоконь був модератором, де напрацьовували план дій з реалізації стратегічних цілей: формування сприятливого правового середовища для ОТГ та формування бюджетної політики для ОТГ, формування організаційного потенціалу органів місцевого самоврядування, розвиток гуманітарного простору в громадах, економічний розвиток громад як основа регіональної економіки, безпечне середовище в громадах, розбудова інституційного потенціалу Асоціації..

Крім цього, члени Асоціації ухвалили Звернення до найвищого керівництва держави. Асоціація звернулася до Президента України Петра Порошенка, Голови Верховної Ради Андрія Парубія та Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням і закликом зняти законодавчі перепони на шляху реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади. Зокрема, закликає прийняти законопроект 7118 та надати об’єднаним громадам право розпоряджатися земельними ресурсами в межах своєї території. Також Асоціація наполягає розпочати давно назріле реформування територіальної організації влади на районному рівні, де сьогодні найчастіше відбувається гальмування процесів впровадження реформ.

Не менш важливим пунктом звернення є збереження у Держбюджеті України на 2018 рік, запропонований Урядом та визначений Бюджетним кодексом, обсяг Державного фонду регіонального розвитку. Водночас, постійно вдосконалювати процедури відбору проектів та практику їх застосування на регіональному і національному рівнях.

Також Асоціація закликала переглянути в бік збільшення обсяг субвенції на формування інфраструктури об’єднаних громад, а також запровадити об’єктивний порядок розподілу коштів новоутвореного Дорожнього фонду відповідно до протяжності доріг місцевого значення із передачею коштів у вигляді субвенції в бюджети відповідних ОТГ.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua