Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
4 грудня 2017 року 14:55

Введення в храм Пресвятої Діви Марії

Сьогодні, 4 грудня, велике християнське свято - Введення в храм Пресвятої Діви Марії, або Третя Пречиста. В його основі церковний переказ про введення Діви Марії в Єрусалимський храм. Згідно з ним, у V столітті бездітні Яким і Анна дали обіцянку – якщо у них народиться дитина, вони віддадуть її на службу Богові.

Господь Бог почув їхні молитви і подарував дочку. Коли дівчинці виповнилося три роки, батьки привели її до храму і віддали в руки первосвященика Захарії, батька святого Івана Предтечі. Поставивши доньку на першу сходинку храму, Анна сказала: „Йди до Того, хто дарував мені тебе“. Без жодної сторонньої допомоги дівчинка піднялася високими сходами храму і була прийнята первосвящеником, який ввів її у „Святая Святих“.

При храмі Пресвята Марія жила майже одинадцять років і виросла глибоко благочестивою, в усьому покірною Богу, надзвичайно скромною і працьовитою. Для християн має велике значення не тільки сама подія, але і приклад, який подали батьки майбутньої Богородиці, залучивши свою дочку до Бога з самого раннього дитинства. Вони вказали їй істинний шлях у житті, який привів її згодом до того, що саме Марія була обрана Богом для спасіння людства як земна Мати Ісуса Христа.

У народі про цей день кажуть: „ Введення прийшло – зиму привело“.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua