Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
2 грудня 2017 року 16:03

Акценти засідання сесії

1 грудня відбулося засідання тридцять першої сесії Пирятинської міської ради сьомого скликання. Депутати внесли зміни до деяких програм, до бюджету міської ОТГ на 2017 рік, прийняли рішення з ряду земельних питань.

Понад 1 млн. 200 тис. грн. виділено на потреби освітніх закладів Пирятинської міської ОТГ: будівельні матеріали, оргтехніку, програмне забезпечення, ігрові куточки, новорічну атрибутику та заробітну плату працівників дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів.

Прийнято рішення стосовно розміру вартості харчування дітей в дитячих садочках на 2018 рік. З 1 січня вона становитиме 30 грн. (зараз 25 грн.), з них батьківська доплата в місті 60% (18 грн.), в селі – 40 % (12 грн.). Звільняються від сплати за харчування: малозабезпечені сім’ї, сім’ї, де виховуються діти-сироти або діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, діти військовослужбовців, які загинули під час виконання службових обов’язків, батьки яких несуть службу в зоні АТО. 50 % плати за харчування сплачують сім’ї, де виховується троє і більше дітей.

Виділено 101 тисячу гривень для придбання системи електронного голосування „РАДА“, яка дасть можливість уникнути помилок при підрахунку голосів на сесіях, оперативно бачити результати голосування та поіменний список.

Заслухано звіт начальника Пирятинського відділення поліції ГУ НП в Полтавській області Геннадія Возного про стан злочинності та правопорушень в населених пунктах Пирятинської об’єднаної громади. Порівняно з минулим роком кількість кримінальних правопорушень зменшилася. Серед злочинів, що найчастіше трапляються, - крадіжки, розбійні напади, незаконних обіг наркотиків та зброї. Почастішали випадки шахрайства, зокрема, в інтернеті. Тому прохання до пирятинців бути пильними.

Міський голова Олексій Рябоконь зазначив, що варто приділяти більше уваги профілактичним заходам для попередження злочинності серед неповнолітніх. Оскільки останнім часом спостерігається тенденція появи дітей у громадських місцях після 21:00 та схильність неповнолітніх до азартних ігор.

Одне із питань порядку денного стосувалося затвердження заступника міського голови. Міський голова вніс пропозицію затвердити цю посаду Раїсу Андрейщук. Депутати підтримали пропозицію. Третій заступник міського голови буде займатися гуманітарними питаннями: освітою, культурою, соціальними послугами, медициною.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua