Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
26 лютого 2015 року 17:36

Контролюємо хід виконання рішення виконкому міської ради

З метою контролю за виконанням рішень виконавчого комітету 24 лютого на засіданні виконкому було розглянуто питання щодо стану виконання заходів щодо доступності інвалідів та інших мало мобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури  міста Пирятин,  затверджених відповідним  рішенням від 12.12.2013 № 316.

Заступник міського голови Максим Варава проінформував, що у  2014 році міською радою спільно з КП „Каштан“ проведено поточні ремонти тротуарів по вул. Леніна, 38 (від магазину „Фора“ до заїзду до Пирятинської сзш № 4) на загальну суму - 49,304 тис.грн. (загальна площа 49,304 кв.м), заїздів по вул. Леніна, 16, 47 – на загальну суму - 33,449 тис.грн. (загальна площа - 133,2 кв.м).

Виконано роботи по капітальному ремонту тротуарів: вул. Радянська (біля ДНЗ Червона шапочка) вул. Визволення (біля стадіону „Колос“), вул. Полтавська, 2 на загальну суму 286,906 тис.грн. (загальна площа -1357,5 кв.м) та заїздів по вул. Полтавська, 2, вул. Червоноармійська, 66Б на загальну суму 148,673 тис.грн. (загальна площею 695 кв.м).

 Розуміючи проблему для людей з обмеженими фізичними можливостями у складності доступу до торгівельних об’єктів, установ та організацій, де інженерно-технічно неможливо влаштувати пандус,  міською радою проводиться робота щодо влаштування кнопок виклику на таких будівлях. Кнопки виклику улаштовані біля входу у приміщення Пирятинської міської ради, Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Пирятинського районну, районного центру зайнятості населення.

 Крім того, при наданні дозволів на будівництво, реконструкцію громадських будинків, житлових приміщень виконавчий комітет зобов’язує забудовників відповідно до чинного законодавства також влаштовувати пандуси для людей з обмеженими потребами.

 Так, при реконструкції приміщень (по вул. Леніна, 29, Червоноармійська, 152) під аптечні пункти ФОП Побочій В.Г. та при реконструкції майнового комплексу під торгівельний центр (майдан Незалежності, 2) ФОП Кучею В.М біля входу в об’єкти влаштовано пандуси з поручнями.

  Необхідно зазначити, що будівництво пандусів з поручнями передбачено і в проектах по капітальному ремонту Будинку дитячої юнацької творчості та при реконструкції книжкового магазину „Райдуга“.

 КП „Каштан“ здійснено проплату мигаючих світлофорів, які будуть встановлені навесні 2015 року по вул. Єлени, 12, площі Борців революції, 2, на перехресті вулиць Червоноармійська-Абаканська, вул. Червоноармійська біля магазину „Хвилинка“.

 У 2015 році з метою створення доступності та зручності для осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших мало мобільних груп населення міська рада планує:

капітальний ремонт тротуарів по вул. Аврущенка та вул. Борців революції;

пониження тротуару по вул. Червоноармійська (біля торгового об’єкта ПП Улановська), по вул. Визволення (біля адміністративного будинку районної ради), на перехресті вул. Леніна, 45 та вул. Петровського;

влаштування пандусів та тротуару по вул. Червоноармійська (біля комунального закладу „Пирятинська школа естетичного виховання“), вул. Леніна, 36 (біля магазину „Фора“).

За наслідками розгляду питання КП „Каштан“ зобов’язано прискорити виконання робіт встановленню мигаючих світлофорів та облаштуванню поручнів на входових східцях багатоповерхових будинків по вулицях Полтавська, Леніна, Червоноармійська.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua