Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
23 лютого 2015 року 15:17

Делегація міжнародних експертів Проекту „GIZ“ відвідала місто Пирятин

20 лютого до міської ради прибула з робочим візитом делегація міжнародних експертів проекту Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) „Реформа управління на сході України“.

Метою зустрічі стало ознайомлення на місці зі спільним проектом Пирятинської міської та Олександрівської, Дейманівської, Харківецької, Сасинівської, Каплинцівської та Білоцерківської сільських рад району „Придбання сміттєвоза та контейнерів для покращення матеріально-технічної бази громад. Спільний крок до чистоти довкілля Пирятинського краю“, його учасниками, вивчення проблем та надання необхідної технічної і консультативної допомоги у сфері поводження з  твердими побутовими відходами в рамках реалізації цього проекту.

У зустрічі взяли участь керівництво міської ради, голова районної ради Сергій Пазюк, сільські голови громад-партнерів, представники КП „Каштан“, приватний підприємець Бугайов О.В., який займається первинним сортуванням відходів на сміттєзвалищі, та місцеві ЗМІ.

Впродовж трьох годин активно обговорювався наявний стан у сфері поводження з відходами як на території міста, так і на територіях сільських громад-партнерів, етапів виконання заходів проекту та забезпечення його подальшої сталості.

Заступник міського голови з питань діяльності виконкому міської ради Максим Варава презентував досвід міської ради в частині реалізації заходів з формування системи та механізму збору і вивезення твердих побутових відходів. Міський голова Олексій Рябоконь ознайомив присутніх з досвідом міської ради щодо участі в міжнародних проектах та програмах. Крім того, Олексій Петрович зазначив, що цей проект по співробітництву повинен бути і показовим, і початковим кроком у реалізації реформи місцевого самоврядування в частині об’єднання територіальних громад.

Міжнародних експертів цікавили питання: ставлення громад-партнерів до участі у спільному проекті по  співробітництву, розрахунки тарифу за вивіз ТПВ, фінансові можливості громад сплачувати за таку послугу, можливість запровадження роздільного збирання відходів на території міста та сільських громад. Від сільських громад активно брали участь в обговоренні Клітко Н.В., Олександрівський сільський голова, Грицай В.М., Білоцерківський сільський голова, Дорошенко В.В., Сасинівський сільський голова.

В рамках робочого візиту міжнародні експерти проекту побували на міському сміттєзвалищі,  оглянули частину території, що  використовується під захоронення відходів, та проаналізували заходи по розпочатому  впорядкуванню території сміттєзвалища, а також  обговорили можливі шляхи подальшої реконструкції міського сміттєзвалища в полігон ТПВ

У кінці зустрічі міжнародні експерти висловили своє позитивне враження від оптимізму громад-учасників та їхнього спільного бажання робити справу разом. Побажали успіху у реалізації заходів проекту і натхнення у подальшій співпраці.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua