Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
16 лютого 2015 року 18:30

Пирятинці вшанували учасників бойових дій на території інших держав

15 лютого в м. Пирятин відбувся мітинг з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та церемонія покладання квітів до пам’ятника Воїнам-афганцям, в якій взяли участь керівництво міста та району, воїни-інтернаціоналісти, родичі загиблих воїнів-афганців, громадськість міста.

Зі словами глибокої вдячності та шани всім, хто виконував  свій громадянський  та військовий обов’язок у „гарячих точках“ планети, брав участь у локальних війнах та врегулюванні військових конфліктів виступили голова райдержадміністрації Олег Куча, голова  районної ради Сергій Пазюк, виконуючий обов’язки міського голови  Ігор Шикеринець та  голова районної організації української спілки ветеранів-афганців Михайло Василенко.

Ігор Шикеринець у виступі зазначив, що Україна першою на пострадянському просторі на знак глибокої поваги до своїх синів, яким випало воювати далеко від рідних домівок, почала офіційно відзначати 15 лютого як День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. До того в цей день неофіційно відзначалася річниця завершення виведення радянських військ з Афганістану у 1989 році. Відданість інтересам країни воїнів-інтернаціоналістів  є яскравим взірцем служіння Вітчизні, виконання військового обов’язку та справжнього патріотизму. Саме вони проявляли високі людські якості - особисту мужність, професіоналізм, милосердя і гуманізм в 1979-1989 роках. І сьогодні вони не стоять осторонь проблем на Сході, частина з них збройно боронить суверенітет нашої держави на Донбасі. Тому можливо дата 15 лютого стане знаковою для всіх нас – не тільки як день виведення радянських військ з Афганістану, а і як день закінчення неоголошеної війни на Сході України. 

Крім того, він побажав усім присутнім міцного здоров’я, щастя та мирного неба.

На закінчення заходу учениця Пирятинського ліцею Валерія Сокол прочитала.тематичний вірш.
 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua