Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
31 січня 2017 року 09:25

Міжнародні експерти цікавляться децентралізацією в Україні

26-27 січня в Києві в приміщенні Мінрегіону відбувся семінар „Реформи у сфері децентралізації та деконцентрації в Україні: досвід країн-членів ОЕСР“.

         ОЕСР (Організація економічного співробітництва і розвитку) – унікальний форум, у рамках якого державні органи співпрацюють задля розв?язання економічних, соціальних та екологічних проблем. Членами організації на сьогодні є 34 провідних країн світу.

Проект ОЕСР „Підтримка реформ України в сфері децентралізації“, в рамках якого і проводився зазначений семінар, має на меті підтримку реалізації органами державного управління в Україні реформ в сфері децентралізації та зміни державного управління на загальнодержавному та регіональному рівнях по всій країні.

В роботі семінару взяли участь експерти з багатьох країн світу, які представили приклади кращих практик реформування децентралізації та деконцентрації влади в країнах ОЕСР та підвищення якості надання послуг на місцевому рівні. Україна на семінарі була представлена керівництвом Національної академії державного управління при Президентові України, керівниками структурних підрозділів Мінрегіону, співробітниками виконавчих дирекцій всеукраїнських асоціацій ОМС.

Міський голова Олексій Рябоконь взяв участь у цьому заході на запрошення його організаторів як експерт-практик, голова об?єднаної громади та представник Асоціації ОТГ. У ході дискусії він озвучив проблемні питання як у формуванні та діяльності об?єднаних громад, так і у взаємодії ОТГ з органами державної виконавчої влади та ОМС на регіональному та місцевому рівнях.

Експерти, які представляли Програму, виявили живу зацікавленість до досвіду Пирятинської міської ради у проведенні реформи децентралізації та виявили бажання відвідати Пирятин у березні – квітні 2017 року.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua