Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
26 січня 2017 року 14:45

Запрошуємо до Асоціації об’єднаних територіальних громад

Запрошуємо до Асоціації об’єднаних територіальних громад

 

Шановні колеги-голови об’єднаних територіальних громад!

25 листапада 2016 року створено Асоціацію органів місцевого самоврядування „Асоціація об’єднаних територіальних громад“, до складу якої мають право ввійти міські, селищні, сільські ради об’єднаних територіальних громад із усіх регіонів України.

Діяльність Асоціації об’єднаних територіальних громад  спрямована насамперед на відстоювання та лобіювання інтересів членів Асоціації на регіональному та місцевому рівнях по всій території України. Також на підтримку з боку Асоціації можуть розраховувати територіальні громади, які знаходяться в процесі об’єднання.

Для вступу в Асоціацію слід ініціювати розгляд питання про вступ на сесії місцевої ради та ухвалити рішення приблизно такого змісту:

 

Р І Ш Е Н Н Я
… сесії міської/селищної/сільської ради

від … … року № …

Про вступ до Асоціації об’єднаних територіальних громад

Відповідно  до частини 1 статті 15 та пункту 15 частини 1 статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», а також частини 1 статті 4 Закону України «Про асоціації органів місцевого самоврядування», з метою більш ефективного виконання завдань і функцій місцевого самоврядування, сприяння місцевому і регіональному розвитку, захисту прав та інтересів територіальних громад, міська/селищна/сільська рада ВИРІШИЛА:

1.                Погодити вступ … міської/селищної/сільської ради в Асоціацію органів місцевого самоврядування «Асоціація об’єднаних територіальних громад».

2.                Уповноважити міського/селищного/сільського голову … (прізвище, ініціали) представляти … міську/селищну/сільську раду в Асоціації об’єднаних територіальних громад.

3.                Секретарю … міської/селищної/сільської ради надіслати це рішення в Асоціацію об’єднаних територіальних громад.

Міський/Селищний/Сільський голова … (ім’я, прізвище)

 

Важливі примітки:

·                   Членами Асоціації об’єднаних територіальних громад можуть бути лише органи місцевого самоврядування ОТГ, утворених відповідно до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад». Членство в асоціаціях ОМС є добровільним.

·                   Вступ органу місцевого самоврядування в Асоціацію об’єднаних територіальних громад, що має місцевий статус, не суперечить членству цього ж ОМС в будь-яких інших всеукраїнських та/чи місцевих асоціаціях ОМС

·                   Розмір членського внеску у Асоціацію об’єднаних територіальних громад буде визначено на наступних Загальних зборах Асоціації, які будуть скликані відразу після того, як в Асоціацію об’єднаються органи місцевого самоврядування більшої кількості ОТГ.
На цих Загальних зборах також буде обговорено стратегічні цілі та пріоритети діяльності Асоціації, затверджено план дій на найближчий період. Ми переконані, що рішення з усіх ключових питань слід ухвалювати широким колом нових громад – значно ширшим за коло ініціаторів створення Асоціації.

·                   Діяльність асоціацій в Україні гарантується державою. Ніхто не має права перешкоджати органу місцевого самоврядування в ухваленні ним рішення щодо участі у тій чи іншій асоціації органів місцевого самоврядування.

Зі Статутом Асоціації об’єднаних територіальних громад можна ознайомитися на її Facebook-сторінці.

За роз’ясненнями з усіх питань діяльності Асоціації об’єднаних територіальних громад,
у тому числі щодо процедури та умов вступу в Асоціацію просимо звертатися
до членів виконавчої дирекції Асоціації:

·                   Валентина Полтавець, виконавчий директор, член Правління Асоціації, +380679291287

·                   Ігор Абрам’юк, директор з питань розвитку, член Правління Асоціації, +380503749525

Електронна адреса виконавчої дирекції Асоціації: lsga.atc@gmail.com

Сторінка Асоціації в мережі Facebook: https://www.facebook.com/LSGA.ATC/

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua