Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
12 січня 2017 року 11:38

Профільна комісія міської ради обговорила питання щодо боротьби зі сніговими заметами

11 січня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту, зв’язку та сфери послуг за участю голів інших постійних комісій міської ради.

Розглядалося одне питання щодо організації прибирання снігу та боротьби зі сніговими заметами в осінньо-зимовий період. Заступник міського голови Максим Варава та директор комунального підприємства „Каштан“ Віталій Скочко проінформували депутатів про те, що боротьба зі снігопадами у святкові та перші робочі дні після свят тривала і триває практично безперервно. Комунальники працювали вночі, намагаючись до ранку очистити найбільші вулиці, автобусні зупинки, роботу продовжували і в денний час. Але оскільки в „Каштані“ всього чотири одиниці техніки і людям, які працюють на ній, потрібен хоча б короткий відпочинок, а сніг на Різдвяні свята йшов мало не цілодобово, то і місто, і села Пирятинської громади очистити повністю станом на 11 січня не вдалося. Керівник „Каштану“ пообіцяв зробити це протягом двох-трьох наступних діб, звісно, якщо у ці дні не буде великих опадів снігу.

Крім комунальників, до боротьби зі сніговими заметами долучилися ТОВ „СП Комбікормовий завод“, КП „Пирятинський міський водоканал“, ФОП Маслак В.О., які надавали техніку і людей у місті, ПП „Крячківка-Агро-Плюс“, ФОП Гречка П.К., які чистили дороги у Олександрівці та Рівному, ТОВ „ПКЗ „Агро“ – у Калиновому Мості та Верхоярівці. Присутній на засіданні комісії директор ТОВ „СП Комбікормовий завод“ запевнив, що підприємство і надалі допомагатиме міській раді боротися зі сніговими заметами, власною технікою буде чистити вулиці Завокзальну, Урожайну та прилеглі до них, свої добрі наміри готове підкріпити підписанням протоколу.

Звісно, є певні нарікання на те, що подекуди не чищені тротуари, що і транспорту, і пішоходам важко рухатися, особливо невеликими, віддаленими від центру вуличками і провулками, але в цілому ситуація як у Пирятині, так і в селах не є критичною. На цьому наголосив запрошений на засідання комісії інспектор з дорожнього нагляду Пирятинського відділення поліції Юрій Любімов. Під час снігопадів у місті не було жодної дорожньо-транспортної пригоди, яка б сталася з вини комунальних служб. Підкреслив, що при з’ясуванні причин будь-якої аварії такі обставини, як замети на дорогах, ожеледиця, шо свідчать про погану роботу комунальних служб, враховуються обов’язково і винні притягуються до відповідальності. Депутати рекомендували інспектору ДАЇ проводити роз’яснювальну роботу з велосипедистами, які й самі наражаються на небезпеку, і значно ускладнюють життя іншим учасникам дорожнього руху.

При обговоренні питання порядку денного з’ясувалися деякі проблеми в роботі КП „Каштан“. Крім нестачі техніки, є проблема з кадрами: підприємству конче потрібен досвідчений, відповідальний тракторист. В недалекому майбутньому, коли для „Каштану“ буде придбано грейдер, стане потрібен грейдерист. Такого спеціаліста членами комісії запропоновано або шукати, або ж учити. Також Віталію Скочку рекомендовано звернутися до керівників сільськогоподарських підприємств, які добре знають механізаторів і можуть порекомендувати людину, яка б взимку, коли не проводяться роботи в полі, могла працювати в комунальному підприємстві.

У 2017 році планується збільшити парк техніки в комунальному підприємстві „Каштан“: придбати грейдер, два трактори та два відвали до них, маленький тракторець для очищення тротуарів від снігу. Це дозволить в наступному році значно поліпшити оперативність і дієвість боротьби зі снігопадами, а на даний час є наміри, підтримані профільною комісією міської ради,  продовжити роботу з підприємствами та приватними особами, які мають власну техніку, щодо залучення їх на умовах укладання угод до розчистки доріг і тротуарів під час снігової негоди. Зокрема, таку роботу планується провести з керівництвом та власниками сироробного заводу, який споконвіку чистив вулиці в районі Причепилівки. 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua