Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
9 лютого 2015 року 15:04

Практичний тренінг у місті Львів для підписантів Угоди мерів

4 та 5 лютого у м.Львів, в конференц-залі готелю „Арт-Модерн“, відбувся практичний тренінг для українських міст-підписантів Угоди мерів. Від міської ради у тренінгу взяли участь заступник міського голови з питань діяльності виконкому Варава М.В. та спеціалісти відділу з земельних та екологічних питань.

Тема зменшення енергозатрат у міському та державному бюджетах, а також залежності від імпортованих паливних ресурсів залишається серед найбільш пріоритетних, які потребують нагальних практичних кроків для їх вирішення. Тому до участі у заході зголосилися власне ті органи місцевого самоврядування, які на практиці поставили це завдання перед собою, прийнявши умови участі в Угоді та впритул наблизившись до їх впровадження.

Участь у тренінгу взяло понад 30 осіб з міст-підписантів Угоди мерів. Інформаційне наповнення програми, окрім детального викладу основного матеріалу щодо впровадження Угоди, який підготувала для присутніх команда проекту у складі експертів Андрія Кирчіва, Мар’яни Приступи, Ірини Городиської, Христини Пак, Віталія Лисюка та Юрія Лягутка, містило конкретні практичні приклади міст у написанні та реалізації Планів дій сталого енергетичного розвитку.

В перший день координатор Служби підтримки Угоди Мерів - Схід Ірина Городиська та експерт АЕМУ Віталій Лесюк висвітлили питання рекомендованої структури Плану дій сталого енергетичного розвитку міста та здійснили огляд сайту Угоди мерів-схід. Технічний експерт проекту, заступник виконавчого директора Мар’яна Приступа вичерпно розповіла про особливості впровадження системи енергоменеджменту в містах, методологію підготовки базового кадастру викидів (БКВ) та написання Планів дій для сталого енергетичного розвитку (ПДСЕР) у відповідності до найновіших норм українського та європейського законодавства.

З особливою увагою учасники слухали фінансового експерта проекту Христину Пак, яка в своїй презентації розкрила фінансові інструменти для реалізації заходів у сфері енергозбереження та енергоефективності.

На завершення, детальну методологію підготовки та проведення інформаційно-освітніх кампаній та Днів сталої енергії подав у своїй презентації неключовий експерт проекту, виконавчий директор Асоціації Андрій Кирчів.

Учасники тренінгу від міста Пирятина отримали вичерпну інформацію щодо практичних аспектів написання ПДСЕР та будуть використовувати її при написанні Плану дій зі сталого енергетичного розвитку м.Пирятин.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua