Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
27 січня 2022 року 09:42

Пільги на придбання твердого палива і скрапленого газу

Особливості надання пільг на придбання твердого палива і скрапленого газу передбачені пунктом 31 Порядку надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу у грошовій формі, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 р. № 373.

Пільга надається за місцем реєстрації або фактичного проживання (за умови перебування на обліку в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги) на підставі:

  • заяви;
  • довідки про наявність у житловому приміщенні пічного опалення та/або кухонного вогнища на твердому паливі;
  • довідки щодо придбання твердого палива і скрапленого газу на пільгових умовах за попереднім зареєстрованим місцем проживання (для пільговиків, які змінили реєстрацію місця проживання з вибуттям за межі району (міста)).

Починаючи, з 1 січня 2021 року, заяви приймаються безпосередньо в територіальній громаді:

- відділами соціального захисту відповідної територіальної громади або визначеними посадовими особами виконавчого органу сільської, селищної, міської ради;

- уповноваженими особами старостинських округів;

- посадовими особами центру надання адміністративних послуг (у разі їх створення).

В територіальних громадах, до складу яких увійшли міста обласного значення (м. Полтава, м. Кременчук, м. Лубни, м. Миргород, м. Горішні Плавні), заяви з необхідним пакетом документів на призначення державних соціальних гарантій приймаються управліннями соціального захисту населення відповідних міських, районних у містах рад;

Управління соціального захисту населення районних державних адміністрацій з   1 січня 2021 року заяви з необхідними документами на призначення державних соціальних гарантій приймають лише у разі надіслання їх поштою або в електронній формі (через офіційний веб-сайт Мінсоцполітики, або Єдиний державний веб-портал електронних послуг “Портал Дія” – за наявності технічної можливості).

Сума пільги на придбання твердого палива і скрапленого газу розраховується виходячи з розміру пільгової знижки, з урахуванням мінімальних норм забезпечення твердим паливом і скрапленим газом та граничних показників їх вартості.

Мінімальні норми забезпечення населення твердим паливом і скрапленим газом для надання пільг - відповідно одна тонна та один балон на домогосподарство на рік.

У 2022 році граничні показники вартості твердого палива та скрапленого газу складають 3310,96 грн за одну тонну твердого палива та 331,09 грн за один балон скрапленого газу.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua