Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
31 січня 2022 року 15:42

Села із швидкісним інтернетом

Сьогодні Пирятинську громаду з робочим візитом відвідали віцепрем’єр-міністр, міністр цифрової трансформації України, ініціатор електронного сервісу державних послуг Дія Михайло Федоров та заступник голови Полтавської обласної державної адміністрації з питань цифрового розвитку Ігор Панченко. Разом з міським головою Андрієм Сімоновим побували у Сасинівці, де перевірили якість швидкісного інтернету, що з’явився в селі в рамках реалізації проєкту “Інтернет субвенція”.

“Протягом 2021 року до фіксованого інтернету було підключено 3000 сіл в Україні. Це ті населені пункти, в яких раніше не було швидкісного інтернету взагалі. Тепер близько мільйона українців матимуть рівні можливості для свого розвитку. Загалом плануємо за три роки закрити питання підключення населених пунктів до інтернету”, - сказав віцепрем’єр-міністр Михайло Федоров. Крім того, віцепрем’єр-міністр відзначив позитивний підхід керівництва Пирятинської громади, яке виділяє кошти з бюджету на вирішення питань цифрової трансформації: “Ми були приємно вражені, що Пирятинська громада долучилася до фінансування проєкту”, - підкреслив Михайло Федоров.

У Сасинівці до швидкісного інтернету підключено 5 об’єктів: школа, дитячий садочок, бібліотека, старостат та медзаклад. Відвідувачі тестують швидкість інтернету і задоволено демонструють результат всім присутнім.

Загалом Пирятинська громада отримала один мільйон гривень на реалізацію заходів проєкту. Передбачається підключення 40 об’єктів соціальної інфраструктури у 12 сільських населених пунктах, 9 з них за рахунок субвенції та 3 – бюджету громади.

“Проведення швидкісного інтернету в селах – було і є одним із важливих завдань. Тому, коли виникла проблема щодо включення в проєкт деяких сільських населених пунктів, ми виділили з бюджету громади 600 тисяч гривень, щоб ті села, які не потрапили в державне фінансування, все ж таки були підключені до широкосмугового інтернету. Крім цього, дбаємо про забезпебечення комп’ютерною технікою наших закладів. Минулого року було придбано 100 ноутбуків та 15 комп’ютерів для освітніх закладів і 10 ноутбуків для Пирятинської лікарні”, - наголосив міський голова Андрій Сімонов.

Нині в селах громади до швидкісного інтернету вже підключено 21 заклад. Роботи щодо решти об’єктів планується завершити до кінця березня.

Зараз фахівці міської ради готують заявку на участь у проєкті 2022 року, аби продовжити забезпечувати жителів громади якісним інтернет-зв?язком та повністю завершити підключення сіл громади до швидкісного інтернету до кінця цього року.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua