Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
26 січня 2022 року 15:29

Відбулася сесія міської ради

Сьогодні відбулася двадцять п’ята сесія Пирятинської міської ради. На початку зібрання міський голова Андрій Сімонов вручив депутату міської ради, директору Пирятинського сирзаводу Володимирові Бартошаку Почесну грамоту та медаль “Патріот незалежної України” від Всеукраїнської організації ветеранів Афганістану та АТО. Далі традиційно, до розгляду питань порядку денного, всі охочі могли виступити.

Одне з важливих питань – оплата праці медичних працівників закладів охорони здоров’я, яке порушив керівник Пирятинської лікарні та депутат міської ради Олександр Гаркавенко. Мова йшла про те, що з 1 січня 2022 року вступила в дію Постанова Кабінету Міністрів України, що передбачає збільшення оплати праці медикам. Зокрема, цікавить, чи міська рада має наміри виділити кошти на підвищення зарплат.

Міський голова прокоментував ситуацію та пояснив, що проблем із виплатами заробітної плати лікарям первинної ланки медицини немає, адже й до прийняття Постанови у них були зарплати близько 20 тисяч гривень. Дещо складніша ситуація з працівниками медзакладів у селах. Відповідно до медичної реформи вони підпадають під скорочення. Міська рада зберегла мережу ФАПів і нині повністю ці заклади утримуються за рахунок бюджету громади. На цей рік закладено 4 мільйони гривень на підтримку сільських медичних закладів. Таким чином виділеними коштами буде компенсована недостатнє державне фінансування.

Самим Центром первинної медико-санітарної допомоги проведений моніторинг завантаженості працівників у селах. Є фельдшери, які обслуговують кілька населених пунктів, а є такі, що працюють в одному селі. Відповідно рівень завантаженості різний, тому й було прийнято рішення оптимізації оплати праці – для менш завантажених знизити рівень ставки до 0,75. “При цьому медики будуть отримувати заробітну плату більшу, ніж отримували до цього на повній ставці”, - відзначив Андрій Сімонов.

Крім цього, депутат міської ради Олексій Гусак звернувся до керівництва ради з проханням провести інформування населення щодо цивільного захисту, зокрема, про місце знаходження та наявність бомбосховищ. Жителі мікрорайону Завокзалля підняли тему громадського транспорту, відкриття аптеки та переходу через залізничні колії. Міський голова відповів, що питання в процесі вирішення.

Схвальні рішення питань порядку денного депутати приймали швидко та злагоджено, адже попередньо все детально було обговорено на профільних комісіях. Затверджено програми “Опікуємось освітою”, “Молодь Пирятинщини”, розвитку пріоритетних видів спорту на 2022 рік та програму підтримки діяльності КП “Агенція розвитку Пирятинської громади”. Крім цього ухвалено ряд земельних питань. Серед них  - затвердження учасникам бойових дій проєктів землеустрою щодо відведення земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua