Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
26 січня 2022 року 08:31

Хто може отримати гроші за вакцинацію?

 

Виплати за програмою єПідтримка продовжаться у 2022 році. Послугу можна отримати лише за наявності «зеленого» сертифіката вакцинації в застосунку Дія.

Для цього дві дози щеплення мають бути зроблені в Україні та внесені лікарем у реєстр ЕСОЗ. Якщо дві дози вакцини зроблені за кордоном, отримати послугу єПідтримка не можна.

Заявку можна подати до кінця терміну дії програми, тобто до 18.12.2022.

Заохочувальну тисячу видаватимуть тим українцям, які отримали щеплення від коронавірусу двома дозами вакцини, затвердженої ВООЗ для екстреного застосування, зокрема:

  • Comirnaty/Pfizer-BioNTech;
  • CoronaVac/Sinovac Biotech;
  • AstraZeneca (Covishield, SKBio);
  • Moderna;
  • Johnson&Johnson

єПідтримка доступна, починаючи з версії Дії 3.0.22 для iOS та 3.0.19 для Android. Для підтвердження вакцинації необхідно мати завчасно згенерований «зелений» сертифікат у додатку «Дія».

Щоб подати заявку для отримання грошей, потрібно авторизуватися в мобільному застосунку Дія та перейти у розділ «Послуги»:

  • в розділі «Послуги» обрати додаткову опцію «еПідтримка»;
  • підтвердити, що ви старше 18 років;
  • обрати із запропонованого переліку банк, на віртуальну карту якого вам надійдуть гроші;
  • підтвердити отримання віртуальної картки.

При цьому, не обов’язково обирати банк, клієнтом якого ви є. Віртуальну картку з грошима за вакцинацію можна відкрити у будь-якому банку, який доєднався до послуги, завантаживши його додаток. Наразі до послуги «еПідтримка» доєдналися Monobank, «Альфа-банк», «Укргазбанк», «Ощадбанк», «Приватбанк» та інші (https://e-aid.diia.gov.ua/#banks).

Якщо є повідомлення про успішну реєстрацію заяви, значить, в Мінекономіки її прийняли та протягом 10 робочих днів 1000 грн буде зарахована. При цьому, вакцинальна тисяча не буде оподатковуватися. Виплату також не будуть враховувати при нарахуванні субсидій.

Картку можна отримати як онлайн, так і офлайн. Для отримання офлайн- картки необхідно звернутися в службу підтримки відповідного банку, там нададуть вичерпну консультацію щодо відкриття спеціальної картки.

 

Як використати ці гроші?

За цю 1000 грн можна придбати лише певний перелік товарів та скористатися визначеними в уряді послугами, зокрема:

– пасажирські залізничні перевезення в межах України;

– пасажирські авіаперевезення в межах України;

– кінотеатри;

– театри та концерти;

– музеї;

– спортивні клуби та фітнес-центри;

– книжкові магазини;

– аптеки (для людей віком від 60 років).

Повний список послуг та компаній-партнерів, у яких можна буде скористатися тисячею за вакцинацію, можна переглянути на сайті «Дії». https://e-aid.diia.gov.ua/#banks

Що робити тим, хто не має «Дії» чи смартфона?

Людям похилого віку й тим, хто не має змоги встановити додаток, видача коштів заплановано на 2–3 квартал 2022 року, наразі триває розробка варіантів виплат не через Дію.

На витрату 1000 грн є 4 місяці з моменту їх зарахування на картку.

Незабаром у межах програми єПідтримки можна буде отримати додатково 500 гривень за бустерну дозу щеплення. Протягом лютого в осіб від 60 років з’явиться можливість витратити 1000 гривень за вакцинацію на оплату комунальних послуг. Найближчим часом єПідтримка буде розповсюджуватися на осіб від 14 років. Вони додатково зможуть використати кошти за вакцинацію на оплату послуг у сфері освіти.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua