Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
23 січня 2022 року 09:26

Вшанування пам`яті Героя

Сьогодні – сьома річниця загибелі в зоні проведення АТО нашого земляка Андрія Конопльова. За виняткову особисту мужність, героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовий присязі Указом Президента України  від 12 грудня 2018 року йому присвоєно почесне звання Героя України з удостоєнням ордена „Золота Зірка“. 

Народився Андрій 1977 року в селі Новомихайлівка Краснодарського краю. Згодом родина переїхала на батьківщину матері — на Полтавщину, в селище Новооржицьке Оржицького району. 1994 року закінчив Новооржицьку середню школу. Продовжив навчання в Лубенському професійно-технічному училищі № 12, де здобув спеціальність зварювальника. Протягом кількох років працював на Пирятинському сирзаводі, далі трудився у Пирятинській філії ПАТ «Лубнигаз». Захоплювався мотоциклами, був учасником байкерського руху, відомий за прізвиськом «Сєдой».

До лав Збройних сил України Андрій був мобілізований 7 серпня 2014 року. Участь в АТО брав на території Донецької області у складі 15-го окремого гірсько-піхотного батальйону, який належав до сил та засобів сектору «С». 23 січня 2015 року незаконні збройні формування атакували взводний опорний пункт біля села Нікішине (у районі Дебальцевого), де виконував бойові завдання Андрій Конопльов. Він першим побачив ворожі танки, які вели вогонь по позиції, і підняв особовий склад відділення.  Старший сержант знищив танк супротивника, відтак зумів підбити ще один. Але цей танк здійснив постріл, і в результаті прямого попадання снаряда Андрій загинув. Завдяки діям Андрія Конопльова наступ ворога було відбито, позиції утримано, а противнику завдано значних утрат.

Сьогодні на території міського кладовища у Пирятині відбулося покладання квітів до могили Героя. На вшануванні памяті були присутні рідні та близькі загиблого, побратими, представники виконкому міської ради.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua