Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
29 грудня 2021 року 13:32

Зміни в системі харчування дітей

З 1 січня організація харчування у закладах освіти буде здійснюватися відповідно до нових норм та порядку. Тривалий час творча група медичних сестер закладів дошкільної та загальної середньої освіти працювала над розробкою нового меню.

Результатом кропіткої роботи стало примірне чотиритижневе сезонне меню, яке коригувалося та узгоджувалося з лікарем Держпродспоживслужби Людмилою Константиненко, енергетична та поживна цінність якого відповідає загальним віковим потребам дітей нормам, визначених Міністерством охорони здоров’я.

Особливості оновленого меню – обмежена кількість солі та цукру, жирів рослинного і тваринного походження, а також соків. Не включаються ковбасні вироби, рибні, м’ясні та плодоовочеві консерви, кондитерські вироби. Також зменшені норми споживання хліба та картоплі. Натомість - збільшена кількість споживання молока та кисломолочних продуктів, м’яса, риби, круп та бобових.

У меню закладів дошкільної освіти щоденно страви з м?яса, молоко та молокопродукти; один раз на тиждень – риба. У меню закладів загальної середньої освіти двічі на тиждень м?ясо, один раз риба, щодня молоко та молочні продукти.

Зміни у системі харчування дітей включені до Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у Новій українській школі і покликані на збереження здоров’я дітей та формування правильних харчових звичок.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua