Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
23 січня 2015 року 11:52

Делегація шведсько-українського проекту „Місцеве самоврядування і верховенство права в Україні“ відвідала м. Пирятин

Міська рада продовжує пошук цікавих та корисних для громади і апарату виконавчого комітету проектів та програм, які спрямовані на розвиток громадянського суспільства, покращення якості надання адміністративних та житлово-комунальних послуг.

На запрошення Асоціації малих міст України в листопаді 2014 року міською радою  була подана заявка на участь у відборі міст-учасників  у новому шведсько-українському проекті „Місцеве самоврядування і верховенство права в Україні“, який був презентований на ІХ щорічній Конференції малих міст України у вересні.

В рамках розпочатого конкурсного відбору міст делегація шведсько-українського проекту „Місцеве самоврядування і верховенство права в Україні“ 21 січня 2015 року відвідала  Пирятин та ознайомилась  з містом, досвідом роботи міської ради, практиками, набутими муніципалітетом в ході реалізації проектів та програм, який презентували керівництво міської ради.

Варто зазначити, що Шейн Квінн, директор проекту, який представляє відділ політики верховенства права, досліджень і розвитку „Академії Фольке Бернадотта“, високо оцінив діяльність Пирятинської міської ради та зауважив, що на його думку, вона має достатньо високий шанс бути відібраною до участі в Проекті.  

Під час зустрічі  керівник проекту Шейн Квінн та координатор проекту в Україні Юлія Седик сказали, що метою проекту є впровадження в систему оцінки інноваційної методики, розробленої експертами „Академії Фольке Бернадотта“, яка спрямована на зміцнення та інтеграцію принципів верховенства права в діяльність органів місцевого самоврядування.

Передбачається, що в ході реалізації проекту будуть відібрані 12 міст України, які зможуть на основі методики самооцінки, виміряти наскільки принципи Верховенства Права закладені в Національному законодавстві, реалізуються на рівні місцевої влади і громади. Термін реалізації проекту  - 3 роки.

Проект реалізуватиме шведська урядова організація „Академія Фольке Бернадотта“ за підтримки Шведського Агенства з міжнародного співробітництва (SIDA) в партнерстві з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Асоціацією малих міст України та центром Разумкова.

 До складу делегації увійшли Людмила Чебан, спеціаліст відділу політики верховенства права,  координатор проекту в Україні Юлія Седик, виконавчий директор Асоціації малих міст України Валентина Полтавець та експерт проекту Айдер Сеїтосманов.

З пирятинської сторони гостей вітали міський голова Олексій Рябоконь, голова районної ради Сергій Пазюк та керівництво міської ради.

На Полтавщині ознайомча делегація побувала  в Пирятині та Миргороді, на Півдні України  - в містах: Теплодар, Южне, Миколаїв, Вознесенськ, Одеса.

Результати конкурсного відбору міст для участі шведсько-українському проекті будуть відомі  у лютому.

  • Шейн Кінн презентує новий шведсько-український проект „Місцеве самоврядування і верховенство права в Україні“ на ІХ щорічній Конференції малих міст України у вересні 2014 року

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua