Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
11 грудня 2021 року 15:39

Чемпіонат з шахів пам’яті Надії Шамфарової

Сьогодні в Пирятині  вже вшосте відбувся відкритий Чемпіонат Полтавської області з шахів, присвячений пам’яті видатної пирятинки шахістки Надії Шамфарової. Спортсменка була самоучкою, ніколи не користувалася послугами тренера і зуміла досягати вершин.

Надія Савеліївна Шамфарова – кандидат у майстри спорту із шахів, переможець обласного конкурсу „Спортсмен року“, нагороджена почесною відзнакою „Ветеран спорту“, численними дипломами  та  грамотами організацій різних рівнів, медалями, кубками. Вперше зіграла в чемпіонаті Полтавської області в 1961 році, де стала переможницею. А в 1965 році взяла участь у республіканських змаганнях добровільного спортивного товариства „Колос“ (тоді – „Колгоспник“) і зайняла перше місце. З того часу щороку виборювала призові місця серед шахістів республіки. Вона мала чимало блискучих перемог на змаганнях обласного та всеукраїнського рівнів. Свого часу  змушувала капітулювати майстрів спорту міжнародного класу та відомих гросмейстерів. Свій останній турнір спортсменка провела у  листопаді 2014 року в Полтаві, де здобула перше місце.

Цього року на змагання зібралися шахісти з Полтавської, Київської, Чернігвської та Сумської областей. Понад три десятки спортсменів боролися за першість. Привітав учасників турніру секретар міської ради Сергій Пазюк, рідна сестра видатної шахістки Валентина Димова та президент Полтавської обласної федерації шахів Григорій Щербов. Подякували шахістам за любов до гри та побажали успіхів і перемоги.

За результатами 6 турів визначено переможців та призерів. Серед жінок перше місце здобула Людмила Соболевська (Пирятин), друге – Софія Ізотова (Пирятин). Серед чоловіків першим став Олександр Ділик (Ромни), другим – Ігор Іщенко (Лубни), третім – Сергій Подрєз (Ромни).

Переможці та призери нагороджені грамотами та медалями. Всі учасники змагань отримали сувенірні подарунки.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua