Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
10 грудня 2021 року 14:45

Пирятинська громада виграла конкурс на майже мільйон євро

Сьогодні відбулася двадцята позачергова сесія Пирятинської міської ради. Перше питання порядку денного депутати розглянули та підтримали одноголосно. Адже воно стосувалося укладення грантового контракту з Європейським Союзом про отримання міжнародної технічної допомоги на реалізацію проєкту щодо розбудови ланцюжків доданої вартості у молочному та ягідному кластерах Пирятинської громади заради економічних можливостей молоді та сільських жителів і місцевого екологічного росту.

Начальник управління економіки та агропромислового розвитку Ірина Солдатова пояснила, що було подано заявку, яку готували фахівці міської ради спільно з Інститутом громадянського суспільства (м. Київ), на конкурс проєкту “Мери за економічне зростання” і наша громада отримала перемогу. Сума гранту становить майже мільйон євро. Загальна вартість 1 млн 160 тис. євро і передбачає співфінансування з бюджету міської громади та місцевого бізнесу.

Реалізація проєкту передбачається за декількома напрямками: молочний, ягідництво, туризм, підтримка місцевого бізнесу і значна увага приділяється навчанню - створення коворкінгів (ремісничих майстерень) у навчальних закладах. Проєкт розрахований на три роки.

На засіданні був представлений керівник новоствореного комунального підприємства “Пирятин-агроліс” Владислав Коверда. Родом із села Сасинівка, нині мешкає в Пирятині. Має досвід роботи в лісовому господарстві.

Депутати швидко та злагоджено прийняли рішення щодо внесення змін до цільових програм, адже до початку сесії всі питання обговорили на спільному засіданні депутатських комісій.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua