Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
6 грудня 2021 року 14:14

У Пирятині відкрили пам’ятний знак захисникам України

Сьогодні в Пирятині відбулася довгоочікувана подія – відкриття пам’ятного знаку захисникам територіальної цілісності України. На урочистий захід зібралися військові, члени родин загиблих учасників АТО, небайдужі пирятинці та гості.

На будівництво пам’ятного знаку з бюджету громади використано 1 млн 985 тисяч гривень. Комплекс складається із бронзового солдата в центрі, навколо нього 10 гранітних глиб з викарбуваними іменами загиблих пирятинців та стільки ж дерев, які символізують вічну пам’ять про них. Автор проєкту – Валерій Сабельніков. Варто відзначити, що ескіз пам’ятника серед кількох проєктів обирався учасниками АТО та членами родин загиблих.

“Питання побудови пам’ятного знаку стало для нас одним із пріоритетних. І дуже приємно, що нам вдалося менше ніж за рік реалізувати проєкт. Вдячний кожному, хто долучився до цієї справи”, - відзначив у своєму виступі міський голова Андрій Сімонов.

Місія урочистого відкриття пам’ятного знаку синам загиблих Максима Аранчія та Андрія Конопльова. Як зазначила дружина останнього Галина: “Ми багато років добивалися створення такого пам?’ятника і до останнього не вірили, що його вдасться відкрити цього року. Дякую владі міста за те, що виконали обіцянку, для нас це дуже важливо. Найбільша мрія тепер, щоб тут не з’явилося жодного нового імені”.

З вітальним словом до присутніх також звернулися заступник голови Полтавської обласної ради Олег Бєлоножко та учасник АТО Сергій Ящук. Хвилиною мовчання та покладанням квітів вшанували пам’ять тих, хто ціною життя відстоював цілістність нашої держави.

Освячення пам’ятного знаку провели священники Української православної церкви.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua