Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
19 листопада 2021 року 13:08

План дій поводження з відходами на території Пирятинського підкластеру

Сьогодні відбулося чергове засідання робочої групи з питання управління відходами на території Пирятинської, Гребінківської, Чорнухинської та Новооржицької громад за участю представників муніципалітетів і експертів німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ. Обговорювали план дій поводження з відходами на території Пирятинського підкластеру та ліквідацію стихійних сміттєзвалищ.

Керівник проєкту GIZ “Підтримка ініціативи з експорту технологій захисту довкілля” Тарас Журавель зауважив, що Проєкт оголосив конкурс для компаній, переможець якого буде визначено в середині грудня, і який буде займатися написанням місцевих планів поводження з відходами. Крім цього, зазначив, що GIZ готовий брати участь у співфінансуванні заходів з ліквідації стихійних сміттєзвалищ. Для цього громадам потрібно розробити модель, відповідно якої через деякий час ці сміттєзвалища не з’являться знову. Тобто населенню потрібно запропонувати альтернативу.

Експерт Проєкту GIZ представив розроблену модель поводження з побутовими відходами в Пирятинському підкластері. Було запропоновано кілька моделей збору сміття. Враховуючи кількість населення та кількість утворення сміття, а також тенденцію на найближчі 10 років, представлено економічну доцільність розширення субкластеру.

Керівники громад внесли свої зауваження та рекомендації. Тож далі експерти Проєкту проведуть фінансові обрахунки для кожної громади-учасниці проєкту та презентують їх на наступному засідання робочої групи.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua