Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
19 листопада 2021 року 08:51

Працюємо над збереженням культурної спадщини громади

Управління культури, туризму та збереження культурної спадщини продовжує популяризувати визначні та історичні місця на Пирятинщині. Встановлено ще три інформаційні таблички, цього разу не в Пирятині, а в Березовій Рудці.

Березова Рудка - найвідвідуваніше туристами село громади, адже має цікаву історію та зберегло архітектурні пам’ятки. Одну з інформаційних табличок встановлено на території школи, вона розповідає про першу садибу родини Закревських. До речі, на цей об'єкт історичної спадщини зараз розробляється облікова документація для подальшого охоронного статусу від держави. Другу табличку встановлено поблизу піраміди - родинної усипальниці Закревських. Третю - перед входом на територію Березоворудського коледжу. Вона містить інформацію про садибу родини Закревських, яку неодноразово відвідував Тарас Шевченко.

Сподіваємося, що громада та гості села не лише отримають цікаву інформацію, а й берегтимуть встановлені таблички. Управління дякує за співпрацю краєзнавцю Валентині Гончар, старості села Олександрові Оніщенку та директору школи Михайлу Прокопенку.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua