Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
10 листопада 2021 року 09:51

Готуємося до впровадження Шкільного громадського бюджету

9 листопада працювала онлайн-лабораторія громадської участі "UChange SPB LIVE: Школа мрії. Пирятин. Організуємо шкільний громадський бюджет". Це - інтерактивний навчальний онлайн-воркшоп, що проводився за підтримки проєкту ПРООН «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні», який реалізується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії та впроваджується за методикою Ради Європи «Інструментарій: шкільний громадський бюджет». Методика розроблена в межах проєкту «Зміцнення громадської  участі у демократичному процесі прийняття рішень в Україні» в партнерстві із відділом освіти, молоді та спорту Пирятинської міської ради та ГО "Форум розвитку громадянського суспільства".

В заході взяли участь відповідальні за впровадження шкільного громадського бюджету, фахівці шкіл і відділу освіти, молоді та спорту міської ради, школярі, представники батьківської спільноти й шкільного самоврядування. Начальник відділу освіти, молоді та спорту Наталія Шерзой привітала учасників заходу та наголосила на основних акцентах впровадження ШГБ у нашій громаді. Олександра Хворостян, координатор ШГБ від відділу освіти, молоді та спорту, розповіла про фінансування та етапи Шкільного громадського бюджету. Олексій Коваленко, експерт Ради Європи, розповів про гру та правила UChange SPB LIVE з використанням ігрового поля, цифрового компонента та матриці напрацювання проєкту.

Далі впродовж трьох годин,  учасники лабораторії в форматі інтерактивної онлайн-гри “UChange SPB LIVE: Школа мрії” отримали  нові знання та практичні навички з організації шкільного громадського бюджету, дізналися про особливості кожного з його етапів. Школярі в ігровій формі побудували школу своєї мрії та поділилися власними ідеями крутих проєктів, що розвивають впливову, активну та свідому шкільну громаду.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua