Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
5 листопада 2021 року 17:51

Відбулася робоча зустріч міського голови Андрія Сімонова з керівниками аграрних підприємств Пирятинської громади

Зустріч базувалася на підведенні підсумків співпраці аграріїв з муніципалітетом. Міський голова подякував усім, хто впродовж року активно долучалися до проведення ремонтів доріг на території населених пунктів, де працюють. Відзначив, що близько 1 мільйона гривень у ремонти доріг цьогоріч вклали ПП «Крячківка-Агро-Плюс» та ПП «Березова Рудка-Агро», за рахунок яких проведені ремонти асфальтового покриття у Вікторії та Березовій Рудці. Близько 700 тисяч гривень у ремонт під’їзної дороги до Сасинівки та по селу вклало підприємство ТОВ «ПКЗ-Агро». Щорічно вкладає значні кошти для підтримання належного стану доріг у Кейбалівці ТОВ «Леляківське», яке і цьогоріч інвестувало у поточний ремонт 150 тисяч гривень. За рахунок ТОВ «Дейманівський Дар» відремонтовано дорогу до Дейманівки  на суму 450 тисяч гривень. Дорогу до Повстина відремонтували за власні кошти ТОВ «Альянс-Агро» спільно з ТОВ «Агрофірма Вернигора» на загальну суму 250 тисяч гривень. ТОВ «Малютинці-Агро» активно долучилося до ремонту доріг у Малютинцях.

В ході зустрічі обговорили ситуацію щодо розміру плати за орендовані паї. Аграрії проінформували, що цього року плата за землю становить близько 12 % від грошової оцінки землі. Проте, торкнувшись теми обробітку земель не лише потужними агропідприємствами, а й одноосібниками, було акцентовано увагу на тому, що більшість таких господарів, обробляючи землю, платять орендодавцям,  але при цьому не здійснюють жодних відрахувань і податків до бюджетів.

Також обговорили перспективу допомоги агровиробників у розчищенні снігу на територіях населених пунктів у зимовий період, допомоги закладам соціальної сфери у вирішенні їх поточних завдань.

Насамкінець міський голова подякував присутнім за участь у зустрічі, наголосив на важливості соціальної свідомості й партнерства між владою та бізнесом, адже це є запорукою й важливою складовою розвитку інфраструктури громади!

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua