Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
1 листопада 2021 року 18:02

Про обмеження "червоної зони"

Сьогодні відбулася нарада з суб’єктами малого та середнього бізнесу з питання запровадження карантинних обмежень червоного рівня епіднебезпеки за участі начальника Лубенського районного управління ГУ Держпродспоживслужби Юрія Шніта. До наради долучилося 32 представники суб’єктів господарювання з Пирятинщини.

«Зважаючи на загострення епідемічної ситуації в громаді, ми моделюємо можливість того, що скоро Пирятинська громада, як і вся Полтавщина, може опинитися в червоній зоні, що автоматично передбачає велику кількість обмежень, - відзначив на початку зустрічі міський голова Андрій Сімонов. – Для бізнесу важливо вже зараз розуміти до чого слід готуватися».

«Мова про запровадження повного локдауну у державі не йде. Більшість обмежень в умовах червоної зони – для невакцинованих осіб», - відзначив Юрій Шніт. Розповів про обмеження, які вводяться для суб?єктів господарювання під час входження регіону до „червоної зони“. Зокрема, повідомив, що в умовах  обмежень працюватимуть кафе, ресторани, їдальні, торгово-розважальні заклади, спортзали, фітнес-центри, музеї, проте, за умови 100 % імунізації працівників.  Якщо працівники закладу не мають відповідних сертифікатів про щеплення, заклад може працювати лише на винос. СОVID-сертифікати повинні мати і відвідувачі закладів. Альтернативою цьому документу є наявність негативного результату ПЛР-тесту на коронавірус, зробленого не раніше, ніж за 72 години, або експрес-тесту на визначення антигена; можна надати і е-довідку про одужання з порталу „Дія“.

Серед іншого Юрій Шніт проінформував і про те, що в умовах червоної зони представники Держпродспоживслужби та Нацполіції мають право здійснювати перевірки дотримання санітарного законодавства та карантинних вимог в умовах пандемії коронавірусної хвороби.

В ході спілкування було озвучено інформацію  про те, що відсоток вакцинованого населення у нашій громаді низький – 28,9%. При цьому статистика смертності по Лубенському району найгірша на рівні області – 274 людини на 100 тисяч населення; понад  80 % хворих у стаціонарах – кисневозалежні.

Станом на сьогодні Полтавська область перебуває в помаранчевій зоні.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua