Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
16 січня 2015 року 15:19

На черговому засіданні виконкому розглянуто питання дотримання антикорупційного законодавства

14 січня проведено чергове засідання виконавчого комітету міської ради, на якому головував міський голова  Олексій Рябоконь.

На засіданні виконкому розглянуто два планових питання: про дотримання законодавства щодо запобігання корупції у виконкомі міської ради та про затвердження списки громадян, які перебувають на квартирному обліку при виконкомі міської ради. 

По питанню дотримання законодавства щодо запобігання корупції у виконкомі міської ради інформувала керуюча справами виконкому міської ради Кочур Л.В. Вона зазначила, що питання дотримання антикорупційного законодавства впродовж 2014 року розглядалося на нарадах у міського голови, засіданнях виконкому та сесії міської ради. На виконання розпорядження міського голови від 22.01.2014 № 6 проведено 4 тематичних навчання з питань профілактики та попередження корупційних дій серед посадових осіб та працівників  Пирятинської міської ради на 2014 рік.

Впродовж 2014 року на виконання вимог антикорупційного законодавства усіма посадовими особами міської ради та виконавчого комітету, депутатами міської ради (самозайняті особи та пенсіонери) до 31.03.2014 року були подані декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру посадовими особами місцевого самоврядування за 2013 рік. Декларації міського голови та його заступників були оприлюднені на офіційному веб-сайті міста Пирятина та Пирятинського району відповідно вимог чинного законодавства.

За 2013-2014 роки до адміністративної відповідальності за порушення антикорупційного законодавства посадові особи міської ради не притягувалися, дисциплінарні стягнення не застосовувалися. Скарг про порушення антикорупційного законодавства від громадян не надходило.

З метою запобігання виникненню ризиків розбалансування міського бюджету у процесі його виконання, створення умов для своєчасної виплати заробітної плати, оплати енергоносіїв, продуктів харчування, економного і раціонального використання бюджетних коштів та посилення фінансово-бюджетної дисципліни виконкомом міської ради  прийнято рішення від 09.04.2014 № 103 „Про затвердження заходів щодо економного та раціонального використання коштів міського бюджету на 2014 рік“. З метою запобігання корупційним проявам у виконкомі міської ради систематично проводиться внутрішній контроль за використання бюджетних коштів, дотримання процедури державних закупівель та законодавства з фінансових питань у підвідомчих структурах.

Крім того, при виконкомі міської ради функціонує адміністративна комісія.

Громадяни м.Пирятин та сіл міської ради мають можливість постійно отримувати безоплатну правову і консультативну допомогу як  у відділах міськвиконкому, так і у громадській юридичній приймальні та громадській приймальні з питань захисту прав споживачів, які були створені при виконкомі міської ради та функціонують з 2012 року.

Для прозорості та відкритості діяльності міського голови та працівників виконкому міської ради постійно висвітлюється в засобах масової інформації, на телеканалі ПП „ТРК „Пирятин“ та на офіційному веб-сайті міста Пирятин та Пирятинського району.

Також на засіданні виконавчого комітету прийняті рішення з комунальних питань.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua