Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
25 квітня 2021 року 09:27

Християни відзначають Вербну неділю

Сьогодні православні християни відзначають Вхід Господній в Єрусалим, або Вербну неділю, що припадає за 7 днів до Великодня. Цей день є початком Страсного тижня.
За 6 днів до Пасхи Ісус Христос урочисто, як справжній Цар, увійшов до Єрусалима, щоб виконати волю свого Отця, прийняти мученицьку смерть, аби усі люди мали вічне життя. Як жертва, Він повинен був померти, а потім воскреснути, щоб після того кожен віруючий у Христа Розп’ятого мав право увійти у Царство Боже. Таким чином встановлювалася нова віра - християнство.
Верба або інше гілля, що ми освячуємо у цей день, символізує славу Спасителю, який переміг смерть та прокляття Адама та Єви.
На Вербну неділю тим, хто постує, дозволяється риба. До храму приходять з квітами, переважно з вербою, освячують її після літургії та несуть додому. Є традиція зберігати гілля аж до Вербної неділі наступного року. Бажано сповідатися та причаститися, бо причастя на великі свята - благословення для всього роду.
Цього дня не можна сваритися та робити погані вчинки. Бажано не починати нових справ. Треба відпочивати, згадуючи євангельські події в колі рідних та друзів.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua