Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
24 квітня 2021 року 18:24

Учні 1-11 класів закладів загальної середньої освіти продовжують навчатися дистанційно

Найголовніше право кожної людини – право на життя та здоров’я. Усі інші права, у тому числі право на освіту, мають бути узгоджені з цим фундаментальним правом. Це ситуація, в якій стикаються законні права та інтереси різних рівнів.

Навчання з використанням технологій дистанційного навчання для учнів закладів загальної середньої освіти запроваджено відповідно до рішень комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Пирятинської міської ради у зв’язку із погіршенням епідемічної ситуації в межах Пирятинської міської територіальної громади.

Станом на 22 квітня 2021 року на лікуванні в стаціонарі Пирятинської лікарні перебувало 46 пацієнтів із захворюванням на COVID-19 та 6 пацієнтів – із підозрою. 10 осіб використовують кисневі апарати і один хворий перебуває на штучній вентиляції легенів.

За статистичними даними нині саме педагогічні працівники серед усіх учасників освітнього процесу хворіють найбільше. Окремі педагогічні працівники хворіють вже не вперше. Працівники закладів освіти під час виконання своїх професійних обов’язків комунікують із великою кількістю людей, а це – підвищений ризик. Також частина працівників закладів освіти – це люди поважного віку, які є вразливою категорією, наприклад, у школах нашої громади: більше 28% педагогічних працівників – віком від 41 до 50 років; 19 % – 51-54 роки, майже 16% – 55-60 років і більше 10% – понад 60 років.

Окрім того, результати проведеного моніторингу дотримання температурного режиму у закладах загальної середньої освіти свідчать, що норми повітряно-теплового режиму в школах не дотримуються.

Відповідно рекомендацій Міністерства освіти і науки України, забороняється очна робота закладів освіти у „червоній“ зоні (крім дитсадків, початкової школи та спецзакладів). Але через напруження ситуації з пандемією МОЗ та МОН рекомендують органам місцевої влади, залежно від ситуації із станом захворюваності на грип, ГРВІ, COVID-19, і в „помаранчевій“ та „жовтій“ зонах переводити на дистанційне навчання учнів.

Тому, зважаючи на невтішну статистику щодо захворюваності на COVID, та у зв’язку з низькою температурою повітря у класних кімнатах, комісія рекомендувала поки що не відновлювати навчання в 1-4 класах, а продовжити дистанційне.

Як тільки епідемічна ситуація покращиться, діти повернуть до навчання в звичайному (очному) форматі.

Шановні батьки! Ми усвідомлюємо важливість даного питання і вдячні Вам за небайдуже ставлення до навчання учнів. Пандемія вплинула на якість освіти не лише у нашій громаді, але й в усій Україні та світі. Нерівний доступ дітей до освіти через відсутність або нестачу комп’ютерного обладнання, поганий інтернет, психологічні особливості щодо сприйняття інформації дітьми різного віку та інші фактори вплинули на рівень знань та навичок здобувачів освіти.

Дистанційне навчання – це великий виклик для нас усіх. Проте зараз усім нам спільними зусиллями необхідно акумулюватися, робити усе можливе, щоб діти навчалися в умовах карантину.

Кожному з нас важливо розуміти, що ця криза дає нам можливість перезавантажитися, вийти з цього в новій якості одне для одного. Це шанс для вчителів, і для батьків, і для дітей – передивитись відносини, кордони одне одного. Ця можливість не пов’язана з віком, посадою або обставинами, а виключно з нашими станом і готовністю до змін.

Школи нашої громади мають стати осередком співпраці та порозуміння!

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua