Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
20 квітня 2021 року 08:55

Пенсійний фонд інформує!

Шановні пенсіонери, відкиньте стереотипи і зробіть крок назустріч сучасності!

 Технічний прогрес сьогодні досягнув приголомшливого рівня, і це не потребує аргументів. Комп’ютерні технології, штучний інтелект, нанотехнології, розвиток віртуальної реальності поступово і невпинно змінюють реалії життя кожного пересічного українця, хоча й не кожному осяжні для розуміння, особливо літнім людям. Однак переважна більшість з них вправно користуються мобільними телефонами і оволодівають смартфонами, активно залучаються до соціальних мереж і сплачують комунальні платежі у банківських терміналах.

Пришвидшить процес долучення людей, якими опікується Пенсійний фонд, до сучасних реалій життя постанова уряду від 29 березня 2021 року, в якій йдеться про зміни в організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги.

У постанові «Про додаткові заходи щодо організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України» визначено, що з 1 вересня 2021 року отримуватимуть пенсії та грошову допомогу за місцем фактичного проживання лише такі категорії осіб:

- люди з інвалідністю І групи;

- особи, які за висновком лікарсько-консультативної комісії не здатні до самообслуговування та потребують постійного стороннього догляду;

- особи, які досягли 80-річного віку;

- одержувачі державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та допомоги на догляд.

 Особи з вищезазначених категорій самостійно обиратимуть, як отримувати кошти, - або через організацію, відібрану на конкурсі, або через банк з числа уповноважених на виплату пенсій. Зважаючи на це, до 1 вересня 2021 року Пенсійний фонд України проведе  перший конкурс  для відбору організацій, які здійснюватимуть виплату і доставку пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України. Поки що, до проведення конкурсу, виплату і доставку пенсій, як і раніше, здійснюватиме АТ „Укрпошта”.

Інші категорії пенсіонерів, які сьогодні отримують виплати у відділеннях АТ «Укрпошта» або з доставкою додому листоношами, до 1 вересня 2021 року повинні  перейти до більш сучасного і зручного способу виплати  пенсій – через уповноважені банки та обрати один з них для подальшого обслуговування.

Сучасні пенсіонери, яким від 60-ти до 80-ти років, - це люди нової формації, з доволі високим рівнем освіченості та широким світоглядом. Вони – діти другої половини XX сторіччя, для яких не може стати перепоною нескладний здобуток технічного прогресу – банкомат.

За останніми статистичними даними, на Полтавщині уже близько 70% пенсіонерів одержують пенсії через банківські установи. Переваги такого обслуговування очевидні - це не тільки просто та зручно, а й вигідно всім учасникам фінансового процесу – і Пенсійному фонду, і банкам, і пенсіонерам.  Головне – правильно підібрати банк, у якому людей літнього віку будуть влаштовувати умови обслуговування. 

Обрати один з уповноважених банків для здійснення подальшої виплати  пенсій можна з переліку, який додається.

У разі, якщо до визначеного терміну громадяни не зроблять вибір, виплата пенсій кожному з таких одержувачів з 1 вересня 2021 року здійснюватиметься через поточний рахунок в АТ “Ощадбанк”, який буде  відкритий за зверненням органу Пенсійного фонду України, про що одержувача буде проінформовано. А вже потім громадяни зможуть будь-коли змінити уповноважений банк за власним бажанням.

Отже, шановні пенсіонери, обирайте відомі та великі банки, дізнайтеся, скільки часу займе процедура оформлення пенсійного рахунку та чи достатньо в банку банкоматів і відділень. Відкиньте стереотипи і зробіть крок назустріч сучасності!

                  

Головне управління Пенсійного фонду України в Полтавській області

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua