Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
16 квітня 2021 року 16:33

Позачергова сесія міської ради відбулася

Сьогодні відбулася позачергова сесія Пирятинської міської ради. Скликання її обумовлене тим, що значна частина земельних питань, які виносилися на попередню сесію, через великий об’єм не була розглянута.

Попередньо розглянувши питання порядку денного на профільних комісіях, депутати одноголосно підтримували рішення. Під час обговорення одного із земельних питань, міський голова Андрій Сімонов зауважив, що пріоритетною категорією людей на отримання земельної ділянки є учасники АТО, та цього разу надано дозвіл на виготовлення проєктної документації жителю села для ведення садівництва та ягідництва. Це яскравий приклад того, як можна бути самозайнятим та розвивати агропромислову галузь.

На початку сесії виступив депутат міської ради Олексій Гусак та попросив розглянути можливість відновити транспортний рух в громаді, який було зупинено через посилення карантинних обмежень, адже значна частина жителів сіл тільки так може дістатися до міста на роботу. Міський голова Андрій Сімонов пояснив, що такі питання вирішує виключно комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, тому це питання розглянеться на наступному її засіданні.

У різному міський голова проінформував депутатів стосовно благоустрою в громаді. Зазначив, що порівняно з іншими роками значно менше людей спалюють гілля та листя. Тому очевидно, що рішення про безкоштовний вивіз такого сміття та постійні рейди дали свій результат.

Також Андрій Сімонов звернув увагу, що в місті зараз здійснюється розчистка зелених насаджень. Працювала комісія, яка обстежила дерева і склала відповідні акти. Тож є дозвільні документи на їхнє видалення. Натомість будуть висаджені нові саджанці. Біля Пирятинської філії АТ “Полтаваобленерго” планується облаштувати пам’ятний знак учасникам АТО, а біля залізничного вокзалу – побудувати безконтактну мийку, де підприємець проведе благоустрій території та висадить вдвічі більше насаджень, ніж було.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua