Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
15 квітня 2021 року 14:57

Керівник та солістка народного фольклорно-етнографічного ансамблю “Древо” отримали державні стипендії

Мабуть немає жодного жителя Пирятинщини, який би не чув автентичний спів народного самодіяльного фольклорно-етнографічного ансамблю “Древо” з Крячківки, принаймні, у мультфільмі «Жив був пес». Минулого року колективу виповнилося 60 років. За цей час виконано тисячі пісень, отримано багато нагород.

З моменту заснування ансамблю Надія Роздабара є учасниця колективу. Все життя пропрацювала вчителем. Викладала музику і танці Ніні Реві. Цим вона і захопила юну дівчину та зацікавила народним мистецтвом. А потрапила Ніна в колектив у 1992 році. “Древо” відомий далеко за межами України своєю унікальною технікою багатоголосся. Ансамбль має учнів у Західній Європі, Америці, і навіть в Японії. Він виростив багатьох науковців, режисерів, співаків та акторів. Зокрема, учнями “Древа” є Ніна Матвієнко і тріо “Золоті ключі” (Київ), Мар’яна Садовська (Кьольн), Євген Єфремов (етномузиколог) і київський ансамбль “Древо“, режисер Сергій Ковалевич (Москва), Наталка Половинка, мистецький центр “Майстерня пісні” (Львів) та багато інших.

13 квітня Указом Президента України Надії Роздабарі призначено довічну державну стипендію видатним діячам культури і мистецтва, а Ніні Реві – дворічну. Ми щиро вітає Надію Роздабару та Ніну Реву й пишаємося їхніми досягненнями! Бажаємо довгих років життя, невичерпної енергії та творчого запалу, аби й надалі примножувати та розвивати українську культуру.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua