Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
28 лютого 2021 року 08:13

Лесин марафон у Пирятинській громаді

Низку заходів із відзначення 150-річчя від дня народження видатної української письменниці, перекладача, громадської діячки Лесі Українки провів відділ культури і туризму Пирятинської міської ради.

"Ні, я жива, я буду вічно жити, я в серці маю те, що не вмира..."

Лесині слова звучать крізь роки, сила її розуму та любовідо України  доторкається і сьогодні до кожного серця.

Кілька тижнів тривав конкурс читців «У сузір’ї Лесиних творів», більше 60 учасників прислали відеозаписи декламування віршів. Конкурсному журі довелося нелегко, та все ж переможці станом на 25 лютого були визначені. Оцінювання відбувалося у чотирьох вікових категоріях.

25 лютого,  саме в день народження Лесі Українки, у Центрі громадського діалогу КГЦ відбулося засідання клубу «Сучасник» Пирятинської публічної бібліотеки «Вітрила Лесиної долі». Участь узяли учні  11-Б класу Пирятинського ліцею. На початку дійства до присутніх словами вітань звернулася начальник відділу культури та туризму Пирятинської міської ради Олена Гуленко та вручила подарунок учениці 10-Е класу Дарині Опанасенко, переможниці у віковій категорії 15-18 років. На заході читали вірші учасники конкурсу, Дарія Заїка та Станіслав Соколов. Члени клубу переглянули відео-презентацію про життєвий та творчий шлях письменниці. Того ж дня бібліотека провела літературно-поетичну імпрезу «Чистий промінь Лесиного слова» для учнів 9-Б та 9-В класів Пирятинського ліцею. Бібліотекар І категорії відділу обслуговування Алла Кабушка розповіла про життєвий та творчий шлях письменниці, презентувала книжкову виставку. На заходів виступила переможниця конкурсу у віковій категорії 11-14 років, вихованки гуртка «Живе слово» ЦДЮТ Поліна Бура. Музичний твір «Веселі мишенята» на акардеоні виконав вихованець Пирятинської школи мистецтв Євгеній Захарченко. Всі учасники заходів взяли активну участь у Всеукраїнському соціологічному опитуванні «Леся Українка – неосяжність особистості».

26 лютого було запрошено всіх переможців конкурсу читців, проведеного відділом культури і туризму Пирятинської міської ради, Пирятинською публічною бібліотекою та Пирятинською центральною бібліотекою.

Вікова категорія 7-10 років

І місце - Софія Щербина (Пирятин)

ІІ місце – Литвиненко Олександра (Кейбалівка)

ІІІ місце  - Савчук Богдан  (Березова Рудка)

                   Федорова Валерія (Вишневе)

Вікова категорія 11-14 років

І місце – Бура Поліна (Пирятин)

ІІ місце – Софія Тимофієнко (Пирятин)

ІІІ місце – Шевчук Вікторія (Калиновий Міст)

                  Савчук Богдан (Березова Рудка)

Вікова категорія 15 – 18 років

І місце – Опанасенко Дарина (Пирятин)

ІІ місце – Чернецька Діана (Крячківка)

ІІІ місце – Дарина Бибик (Повстин)

                  Юлія Булишева (Пирятин)

Вікова категорія 19+

І місце – Колектив Хейлівщинської сільської бібліотеки

ІІ місце – Зоряна Цуркан (Теплівка)

ІІІ місце – Катя Швачка (Теплівка)

Приємно, що від маленьких до найстарших відгукнулися на захід.  Здивували та вразили щирістю виконання талановиті жінки з Хейлівщини Чорнухинської ОТГ, які прислали відеозапис та завітали до нас на нагородження.

Захід провела бібліотекар відділу обслуговуваня дітей Пирятинської публічної бібліотеки Тетяна Скорина. Подарунки та грамоти відділу переможцям вручила начальник відділу культури і туризму Олена Гуленко.

27 лютого ми продовжили святкувати Лесині іменини в Пирятинській публічній бібліотеці. Дискусійний клуб «Логос» присвятив чергове засідання цій виданій жінці. Спочатку члени клубу привітали місцевого письменника-іменинника Миколу Сенчила, потім перейшли до жвавого обговорення на літературну тематику. Завершилося засідання чаюванням зі смачними, запашними млинцями, якими гостинно пригощали бібліотекарі Тетяна Ткаченко та Алла Кабушка.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua