Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
26 лютого 2021 року 17:12

Педагоги Пирятинської територіальної громади готуються до проведення ЗНО - 2021

Планова підготовка до зовнішнього незалежного оцінювання 2021 року триває.

Поки випускники продовжують реєстрацію на основну сесію ЗНО-2021 та ретельно вивчають обрані для тестування предмети, освітяни Пирятина опановують обов’язки старших інструкторів, інструкторів та чергових пунктів тестування ЗНО-2021.

26 лютого уповноважена особа Харківського РЦОЯО Наталія Барболіна спільно з головним спеціалістом відділу освіти, молоді та спорту міської ради Наталією Шерзой провели онлайн навчання та планові інструктажі для старших інструкторів, інструкторів та чергових пунктів тестування в окрузі проведення ЗНО м. Пирятин.

Цього року 137 працівників закладів освіти Пирятинської ОТГ візьмуть участь у проведенні ЗНО-2021.

Технологічна картка, навчальна презентація та детальне роз’яснення дій працівників, задіяних для проведення ЗНО, – такий перелік навчального матеріалу для забезпечення правильного виконання тестів.

У процесі навчання учасники ознайомилися з особливостями організації та проведення ЗНО у 2021 році, новаціями ЗНО-2021. Опрацювали технологічні картки щодо роботи старшого інструктора, інструктора та чергового, вивчили нестандартні ситуації, що можуть виникати в пункті проведення зовнішнього незалежного оцінювання та способи їх вирішення.

Особливу увагу приділили процедурі проведення ЗНО з англійської мови, оскільки зовнішнє незалежне оцінювання з цього предмету в Пирятині буде проводитись вперше.

2021 року в переліку навчальних предметів виокремлять українську мову та українську мову і літературу, сертифікаційні роботи з математики будуть двох типів: математика і математика (рівень стандарту). Крім цього, цьогоріч математику уведено як другий обов’язковий предмет державної підсумкової атестації. Збільшується кількість бланків відповідей (3 бланки відповідей з української мови та літератури і математики (А, Б, В), на які має бути наклеєно відповідно 4 та 5 штрихкодів).

Серед головних умов проведення ЗНО – вимкнуті  мобільні телефони, інші засоби зв?язку, пристрої зчитування, обробки, збереження та відтворення інформації, а також відсутність в учасника окремих елементів, які можуть бути складовими відповідних технічних засобів чи пристроїв, друкованих або рукописних матеріалів, засобів, предметів, приладь й наявність пасти чорного кольору (вимоги поширюються і на випускників, і на інструкторів).

Учасникам ЗНО будуть створені умови для абсолютної самостійності виконання завдань. Додатково буде забезпечено безпечні умови проведення ЗНО на пунктах тестування у м. Пирятин.

Наталія Барболіна з власного досвіду навела кілька прикладів нестандартних ситуацій під час тестування та дала практичні поради щодо збереження дисципліни та недопущення розголошень змісту завдань.

Претенденти на посади старших інструкторів, інструкторів та чергових пунктів тестування ЗНО-2021  успішно засвоїли матеріал.

Відділ освіти, молоді та спорту Пирятинської міської ради висловлює щиру подяку Наталії Михайлівні, методисту центру зовнішнього оцінювання та моніторингу якості освіти Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. М.В.Остроградського та керівникам закладів освіти за допомогу в організації онлайн навчання.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua